Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Можна завершувати дискусію? Данілов пояснив, що завадить повернути доплати військовим

Схоже, що повернення доплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень – нереальне завдання. У РНБО пояснили, що до чого

Фото: УНИАН, Колаж: Pro Гроші

У РНБО озвучили свою позицію, щодо повернення доплат військовим у 30 тисяч гривень

Фото: УНИАН, Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжуються дискусії стосовно повернення усім військовослужбовцям доплат у розмірі 30 тисяч гривень.Так, на думку секратаря Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов вважає, що ті захисники, які воюють на фронті, не можуть отримувати додаткові виплати на рівні з тими, хто під час війни служить у тилу.

Про це він заявив в етері національного телемарафону.

Олексій Данілов зазначив, що йому подобається ідея про те, що люди, які перебувають поза фронтом, не повинні отримувати додаткові виплати.

"Якщо люди на передовій, на фронті, вони отримують 100 тисяч гривень плюс. Якщо вони на сьогодні є курсантами, перебувають у Мукачевому, умовно, або інших містах, чи це справедливо, що вони мають отримувати доплату як військовослужбовці за виконання військових завдань? Я вважаю, що ні", — підкреслив він.

Також секретар РНБО нагадав, що з 1 лютого 2023 усім військовим виплачують підвищені зарплати. Водночас для виплати додаткових коштів у держави не вистачить ресурсів.

"Ті люди, які справді воюють, вони заслуговують на більше, ніж сьогодні може дозволити собі держава. Але тим, хто перебуває умовно, в глибокому тилу, додатково додавати ще 30 тисяч? Давайте будемо чесними – депутати мали б розуміти, що треба рахувати наші спільні гроші. Нам бракує ресурсів, партнери нам допомагають. Тож, дискусія має бути щира і правдива, і головне — справедлива", — зазначив Олексій Данілов.

Доплата 30 тисяч гривень для військових: у чому проблема

На початку квітня ВРУ пдітримала повернення доплат у 30 тисяч гривень військовим, рятувальникам та поліцейським. Але незабаром у парламенті з'явився законопроєкт, який тимчасово блокує повернення виплат військовим. є депутат від партії "Голос", секретар бюджетного комітету Володимир Цабаль.

Водночас у Генштабі ЗСУ, коментуючи можливе повернення доплат військовим, попросили суспільство не займатися популізмом і зосередитися на обороні країни.

Тим часом міністр оборони Олексій Резніков та головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний запропонували парламенту не розглядати зараз законопроєкт, яким пропонували повернути військовослужбовцям доплати у розмірі 30 тисяч гривень.

Пропонується, щоби доля цього питання вирішувалася учасниками робочої групи, яка складатиметься з представників Верховної Ради, уряду та Генштабу. До кінця травня вони мають створити спільний законопроєкт.

Раніше ми розповідали, хто з родичів загиблих військових зможе отримати компенсацію від держави у розмірі 15 мілйьонів гривень. Також ми писали, які нововведення запровадять для військових незабаром.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.