Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Б'юті-індустрія під час війни — скільки заробляє майстер з нарощування вій

Майстриня із нарощування вій відверто розповіла про свою кар'єру, вартість послуг та про те, що змінилось в роботі від початку повномасштабної війни

Фото: особистий архів Ірини Рябік. Колаж: Pro Гроші

Зарплата майстра з нарощування вій - до 30 тисяч грн

Фото: особистий архів Ірини Рябік. Колаж: Pro Гроші

Попри повномасштабну війну, в Україні продовжує розвиватися б'юті-індустрія. Великою популярністю серед дівчат наразі користуються послуги манікюру, нарощування вій, ламінування брів тощо.

Сайт Pro Гроші поспілкувався з майстринею із нарощування вій Іриною Рябік із Києва, яка вже п'ять років дарує жінкам позитивні емоції та всього за кілька годин здатна перетворити їх на справжніх красунь.

Як ви зрозуміли, що хочете бути майстринею з нарощування вій?

Це більше був вимушений захід. Життя склалось так, що мені потрібно було шукати нову роботу, і перше, що спало на думку – це нарощування вій. З цією професією ти працюєш сам на себе, сам складаєш свій графік. Руку набиваю досі, тут треба постійно розвиватися, вдосконалювати свої вміння та навички.

Чому вирішили працювати вдома, а не в салоні?

Я працювала спочатку вдома, потім вирішила перейти до салону. А зараз знову повернулась додому. По-перше, у домашніх умовах зручно поєднувати роботу з доглядом за дитиною, а по-друге – не треба платити за оренду приміщення (на даний час це чималі гроші).

Фото: особистий архів Ірини Рябік
Фото: особистий архів Ірини Рябік

Скільки заробляє майстер із нарощування вій?

Працюючи вдома, зі зручним для себе графіком, на місяць можна заробляти до 30 тисяч гривень. Якщо відняти витрати на матеріали, зарплата виходить 25 тисяч.

Якщо говорити про прайс на мої послуги, то зараз ціни такі:

  • класичне нарощування вій — 500 грн;
  • 2D нарощування вій — 550 грн;
  • 3D нарощування вій — 600 грн;
  • процедура зняття раніше нарощених вій — безоплатна.

Фото: особистий архів Ірини Рябік
Фото: особистий архів Ірини Рябік

Скільки коштувало розпочати власну справу?

П’ять років тому на курси для майстрів з нарощування вій я витратила три тисячі гривень. Також відразу, як почала працювати, довелося витратити ще 4 тисячі гривень на матеріали (у 2023 році на витратні матеріали щомісяця потрібно до 5 тисяч гривень).

Яка тривалість вашого робочого дня?

У середньому обслуговую по 2–3 клієнти на день, інколи буває й по чотири людини. Зазвичай я працюю шість днів на тиждень, проте іноді роблю собі й більше вихідних, аби трохи перепочити, тут буває по-різному.

Фото: особистий архів Ірини Рябік
Фото: особистий архів Ірини Рябік

Як змінились умови роботи від початку війни?

Від початку повномасштабної війни в моїй роботі в першу чергу змінились клієнти – хтось із дівчат поїхав, проте на їхнє місце прийшли інші. Також на 25-35% зросла вартість матеріалів, необхідних для нарощування вій, відповідно, довелось підвищити ціни на мої послуги.

Чи вистачає вашого заробітку на життя?

Наразі грошей вистачає, але, звичайно ж, хотілося б заробляти більше.

Раніше ми розповідали, скільки заробляють майстри манікюру в Україні. Крім того, ми писали, скільки заробляє перукарка з України, яка переїхала до Праги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.