UA RU

Горіть та не перегоряйте – як ефективно працювати під час війни

Якщо ви розумієте, що самостійно не впораєтеся з проблемою, то не бійтеся попросити про допомогу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Розподіляйте навантаження правильно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Емоційне та фізичне виснаження, відсутність мотивації, посилення тривожності, дратівливості, апатія – це ознаки професійного вигорання. Ваше негативне сприйняття може переноситися і на колег та всіх, із ким необхідно комунікувати протягом дня. Навіть вдома, у вільний час, вигорання може не полишати працівника.

Про це пише work.ua.

Намагайтесь не розчинятися в робочих проблемах

Українці — трудоголіки. Ми занурюємося занадто глибоко в робочі проблеми й це нас може поглинути. Проте це може швидко призвести до вигорання. Варто завжди розділяти роботу та життя, наприклад:

Розставте справи за пріоритетністю

Зараз велика кількість непередбачуваних подій постійно відвертає увагу на себе. На все потрібно відреагувати якомога швидше. Однак, аби швидко не перегоріти, визначте пріоритетність справ – що можна зробити зараз, а що перенести на потім.

​​Розподіляйте навантаження відповідно до власних біоритмів

Кожна людина має власні біологічні ритми. Саме тому залежно від часу доби в нас змінюється самопочуття та рівень продуктивності. Якщо ваш мозок готовий працювати більше в першій половині дня — намагайтеся в цей час максимально зосередитись на роботі.

Є традиційна класифікація хронотипів:

Не бійтеся психотерапевтів

Якщо ви розумієте, що самостійно не впораєтеся з вигоранням та тиском, не бійтеся просити про допомогу спеціалістів. Це значно пришвидшить відновлення психологічного здоров’я, а також матиме позитивний вплив на вашу роботу.

Чи законно штрафувати працівників

Будь-які види стягнень мають бути прописані у трудовому договорі. Адже, влаштувавшись на роботу, людина має розуміти, яке покарання вона понесе у разі порушення трудової дисципліни. Стягнення можуть бути як грошові, так і адміністративні.

До адміністративних (дисциплінарних) порушень можна віднести навіть запізнення на роботу або з обідньої перерви. Щодо грошових стягнень, це може бути позбавлення премії, надбавок, виплат. За порушення трудової дисципліни працівника навіть може бути звільнено.

Які вакансії пропонують пенсіонерам

У сфері обслуговування пенсіонерам пропонують найбільше вакансій, серед яких:

Влаштувавшись у сферу обслуговування, пенсіонери можуть отримувати від 5 000 до 20 000 гривень в залежності від вакансії.

Раніше ми розповідали, чи може працівник оскаржити рішення про грошове стягнення. Також ми писали, чому українцям можуть не надати відпустку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі