UA RU

Не тільки відключення світла? Шмигаль пояснив, чи може українцям не вистачити газу

Попереду складний опалювальний сезон, під час якого можливі перебої з електропостачанням

Колаж: Pro Гроші

Шмигаль пояснив, що буде з газопостачанням в Україні

Колаж: Pro Гроші

В Україні, попри постійні обстріли критичної інфраструктури з боку Російської Федерації, розпочався опалювальний сезон.

Про це відзвітував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Facebook.

Він розповів, що у більшості міст уже почалося підключення тепла, та загрози того, що українцям не вистачить газу, немає.

"Зараз у нас в газосховищах близько 14,2 млрд кубів газу, і цього абсолютно достатньо, щоб стабільно пройти цю зиму", – заявив глава уряду.

Також Шмигаль констатував, що ворогу не вдається вивести енергосистему України з ладу.

"Енергетики працюють 24/7. Можливі тимчасові відключення електроенергії в окремих областях для прискорення ремонтних робіт. Продовжуємо економити електроенергію", – написав він.

Євросоюз готується до нової хвилі біженців з України

В ЄС розглядають сценарій того, що через удари по енергетичній інфраструктурі багато українців можуть залишитися без світла та тепла. Це може спровокувати нову хвилю міграції в Європу.

Президент України Володимир Зеленський також зауважував, що терор Росії проти українських енергооб'єктів спрямований на те, щоб створити Україні якнайбільше проблем з електрикою та теплом цієї осені та взимку, і щоб більше українців поїхало в країни Європи.

Після цього в ЄС заявили, що у відповідь на російські атаки та можливу ескалацію на східному кордоні блоку Європейська комісія оновлює свої надзвичайні міграційні заходи.

До потенційного напливу біженців у Єврокомісії "відносно готові". Лідери ЄС за результатами саміту можуть погодитись на те, щоб блок посилив гуманітарне реагування в Україні для підготовки до зими.

Нагадаємо, раніше в КМДА заявили, що мережу централізованого опалення Києва можуть вивести з ладу ракетними ударами або беспілотниками. Столична влада наголошує, що навіть якщо перебоїв з постачанням газу не буде, відсутність тепла може стати результатом намагання ворога пошкодити чи повністю знищити інфраструктурні об'єкти в Україні.

Раніше ми пояснювали, чому українці не знаходять графіки з датами й адресами. Також ми писали про те, що придбати на випадок відключення газу, світла чи води.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі