Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Є серйозна загроза? Військові попередили, до чого готуватись українцям

Стало відомо, для чого Росія призупинила атаки з повітря одним із видів озброєння

Колаж: Pro Гроші

Військові попередили про небезпеку іранських дронів

Колаж: Pro Гроші

Росіяни можуть готувати "закріплюючі удари" по енергетичній інфраструктурі України, використавши іранські дрони – камікадзе.

Про це заявила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, російські війська могли тримати іранські дрони для особливої мети. Гуменюк також пояснила – якщо ворог не використовує певний тип зброї, це не означає, що вона закінчилася.

"Це зброя, яка ще є у ворога, і треба усвідомлювати, що не завжди відсутність ударів характеризує закінчення цієї зброї", – зазначила начальниця пресцентру.

Гуменюк переконана, що росіяни тримали ці дрони для "закріплюючих ударів" по енергетичній інфраструктурі.

"Вони продовжують способи техногенного терору і намагаються створити енергетичну кризу в Україні. Саме тому вони спрямовують засоби ураження, такі як ракети, але вони більш високовартісні й використовують так само дрони", – пояснила Гуменюк.

За її словами, окупанти намагаються вивчити й виснажити українську ППО, яка не дозволяє їм повноцінно влучати в цілі.

Як відомо, в ніч на 7 грудня російські війська вперше за останні три тижні під час повітряної атаки на Україну використали іранські дрони – камікадзе Shahed-136/131. Їх зафіксували, зокрема у Київській області. Однак всі дрони збила українська ППО.

Коли може повторитися масований ракетний обстріл

Представник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, що після останньої атаки, яка відбулася 5 грудня, Росії знадобиться близько тижня, щоб підготуватися до нового обстрілу.

"У будь-якому випадку, це кілька днів. Щоб спланувати в екстреному режимі, зокрема доставити ракети до носіїв, зарядити кораблі або підвісити ракети на літаки", – сказав він.

Ігнат додав, що знайдені в Україні уламки ворожих ракет свідчать про те, що Росія виготовляє ці ракети для того, щоб було чим здійснювати обстріли.

"Росія використовує ракети "з коліс". Тому питання, скільки ще таких масованих ударів буде", — пояснив речник Повітряних сил.

Раніше в Укренерго пояснили, де найтяжча ситуація зі світлом. Також ми писали про те, як РФ обстрілювала Україну 7 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.