UA RU

Світла буде більше? Який стан енергосистеми в Україні 21 лютого

В майбутньому країна планує кардинально змінити роботу енергосистеми

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям можуть обмежити електроенергію

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні не запроваджуються обмеження споживання електроенергії. А це означає, що українці у вівторок, 21 лютого, будуть зі світлом. Однак у деяких регіонах все-таки можливі перебої.

Про це пише ДТЕК.

На цей день Укренерго не надавав обмежень споживання електроенергії. Це дозволяє не відключати світло у Києві, Одеській та Дніпропетровській областях.

21 лютого у Київській області проводитимуть заміри споживання світла. Також зверніть увагу на те, що через мережеві обмеження в Одесі та Одеському районі можливі відключення за графіком.

Чому у деяких регіонах не вимикають світло

Ми вже розповідали вам про те, що з 8 лютого протягом двох тижнів в один із днів у тій чи іншій області не відключали світло. В цей період енергетики вимірювали обсяги споживання електроенергії.

В інших областях у цей час ліміти енергопостачання були дещо нижчими. Отже, світло вимикали в деяких регіонах на довший період.

Де та коли вимірювали споживання електроенергії:

Відтепер варто чекати подальшої інформації від Укренерго вже найближчими днями. Детальніше про ситуацію з електроенергією в Україні ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

У Києві деяким будинкам неможливо відключати світло

Також ми вже писали про те, що у Києві є 3% будинків, яким технічно неможливо відключати світло. Тож їхні мешканці постійно зі світлом.

Ці будинки підключені до ліній критичної інфраструктури, вони перебувають поза групами, тож відключити їх централізовано неможливо. Загалом таких будинків у місті близько 1 500. Детальніше про це читайте за посиланням.

Якою буде українська енергосистема після війни

Як ми вже розповідали, після перемоги Україна планує кардинально змінити роботу енергосистеми. Функціонування будуватиметься на наступних принципах:

Детальніше про зміни після війни читайте за посиланням.

Раніше ми писали, чи збільшать українцям тривалість відключень світла через похолодання. Також ми пояснювали, чому світла немає по 12 годин, але суми в платіжках ростуть.

Більше про відключення світла ви можете прочитати у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі