UA RU

Можна не сидіти без світла? Куди звертитися, якщо електрики немає понад чотири години

Українцям пояснили, що відсутність електропостачання іноді може бути не пов'язаною із обстрілами РФ

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці мають право дізнаватися, чому немає світла

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У разі тривалого відключення електроенергії кияни можуть звернутися до ДТЕК Київські електромережі, щоб розібратися в ситуації.

Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в Facebook.

Однак він попередив, що відповідь, можливо, доведеться чекати.

"Якщо у вас за останню добу не було хоча б 4 години зі світлом, напишіть у ДТЕК Київські електромережі, колеги допоможуть вам розібратися, в чому проблема на вашу адресу. Відповідь можуть дати не відразу, бо потрібен час розібратися, що сталося саме у вас", – зазначив Коваленко.

Чому світла немає дуже довго

Причиною тривалої відсутності електроенергії може бути не тільки ракетна атака росіян. Серед причин можуть бути також і відмова автоматики.

"Зараз є значна кількість будинків, де телемеханіка не спрацьовує через велику кількість відключень/включень. Аварійним бригадам колег доводиться виїжджати та підключати такі будинки вручну. А це триває багато часу", – пояснив він.

Тож киянам радять під час відключень світла вимикати всі електроприлади із мережі, щоб при підключенні не створювати значних стрибків навантаження.

Яка ситуація зі світлом в Києві

В Києві, станом на ранок 27 листопада, практично повністю відновлено електроживлення, вода, тепло, зв'язок. В КМВА зазначили, що ремонтні роботи в системі електромереж перебувають на завершальній стадії.

"Станом на ранок більшість мешканців міста не лише із світлом, але й без аварійних та навіть стабілізаційних відключень. Все завдяки відновленому, стабільному електропостачанню та низькому споживанню абонентами електроенергії", – зазначили в КМВА.

В масштабі столиці водопостачання, теплопостачання, зв'язок – все працює в штатному режимі. Протягом дня ймовірні лише локальні аварійні ситуації.

Згодом в КМВА уточнили, що станом на 10:30 збільшилося навантаження на систему електропостачання. Тому в Києві діють відключення електроенергії.

Коли чекати планових відключень світла

Наразі в Україні аварійні відключення електроенергії. Все через постійні обстріли російською армією важливих обʼєктів. Однак до планових графіків відключення електрики наша країна повернеться орієнтовно на початку наступного тижня, тобто з 28 листопада.

В країні повинні повернути графіки, які діяли до обстрілів 23 листопада.

Раніше Зеленський розповів, що в Україні може побільшати відключень світла. Також ми писали, де українцям можна безпечно перечекати блекаут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі