Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Все простіше, ніж ви думали – як не завести бізнес в мінус

Варто розуміти, що краще не допускати проблем, ніж потім їх ліквідовувати

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Має бути прозора фінансова політика компанії

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці лише вчаться створювати свій власний бізнес, а тому припускаються чимало помилок. Однак їх можна уникнути завдяки кільком правилам.

Про це стверджує бізнес-консультантка Людмила Бедрак.

"Чому я не бачу грошей у своєму бізнесі? Дуже часто чую такі запитання від власників бізнесу. Знайшла вирішення, тестуючи у своїй роботі різні підходи та методи розв'язання цієї проблеми", – йдеться у повідомленні.

Що варто робити:

  • налаштувати якісне планування фінансових потоків та автоматизацію бізнесу;

  • організувати ефективну систему контролю за всіма платежами;

  • створити грошову "подушку", яка зможе закрити касовий розрив в складних ситуаціях;

  • уникати закупок непотрібних товарів які, так би мовити, "консервують" ваші гроші та стримують оборотність коштів;

  • проводити активну роботу з дебіторською заборгованістю, переглянути умови продажу та слідкувати за вчасним надходженням коштів від покупців.

"Прозора фінансова політика кампанії – 80% успіху вашого бізнесу. На мою думку, краще не допускати проблеми, ніж потім ліквідовувати", – йдеться у повідомленні.

Як правильно інвестувати гроші

Раніше ми вже пояснювали, що вкласти можна будь-які гроші, в тому числі й кредитні. Однак тут потрібно розглядати лише той варіант, коли інвестиції приносять вам більший дохід у відсотках, ніж відсотки за кредит.

Як пояснює експертка, саме завдяки цьому варіанту вам вдасться заробити. Ба більше, для цього є одразу кілька можливостей.

Якщо ви фізична особа чи підприємець, то можна взяти кредит під 0%. Але коли ви вже працюєте і маєте певний обіг по рахунку. І, відповідно, це може бути 0% під відкриття бізнесу. Виходить, якщо бізнес працює, то ви повертаєте лише тіло кредиту, а також заробляєте, адже він може принести рентабельність 20-30%, – говорить бізнес-тренерка Віра Фостяк.

Якщо памʼятати це, то ви не потрапите в боргову яму. Ба більше, ви можете ще й заробити на тих грошах, які отримали як позику. Детальніше про це ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Бізнесу платитимуть компенсацію не лише за ВПО

Також ми розповідали, що український уряд затвердив нові умови компенсації роботодавцям за працевлаштування окремих категорій населення. Тепер бізнесу платитимуть за робочі місця для молоді без досвіду роботи, ветеранів і людей передпенсійного віку. Детальніше про нововведення читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав про стабільний заробіток на грантових програмах. Також ми повідомляли, як віртуальні картки можуть зберегти ваші гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.