UA RU

Росія залишиться без глобальної криптобіржі: хто повністю покине ринок РФ

Всіх користувачів планують перевести на іншу платформу протягом одного року, деталі угоди щодо продажу не розголошуються

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Binance повністю вийде з російського ринку

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Російський ринок вирішив покинути ще один гігант, цього разу – криптовалютної сфери. Біржа Binance, одна з найпопулярніших та найбільших у світі, повідомила про припинення діяльності у РФ і продаж усіх активів іншій компанії.

Про це йдеться в оголошенні на офіційному сайті Binance.

Зазначається, що всіх користувачів біржі будуть переводити на нову платформу, цей процес займе орієнтовно рік. Водночас представники Binance запевняють, що активи існуючих російських клієнтів надійно захищені.

"Дивлячись у майбутнє, ми розуміємо, що робота в Росії несумісна зі стратегією Binance щодо відповідності. Ми впевнені в довгостроковому зростанні індустрії Web3 та зосередимо нашу енергію на понад 100 країнах, у яких ми працюємо", – зауважив головний спеціаліст із забезпечення відповідності Binance Ной Перлман.

Бізнес в Росії буде проданий компанії CommEX, але наразі не розголошуються деталі фінансової угоди. Обидві фірми співпрацюватимуть для інформування клієнтів щодо можливостей переведення активів на інші платформи.

Плюс впродовж наступних кількох місяців Binance припинить роботу всіх обмінних сервісів і бізнес-напрямків у РФ.

"Binance не матиме постійної частки доходів від продажу, а також не матиме можливості викупити частки в бізнесі", – наголосили в компанії.

Все це означає, що невдовзі криптовалютна біржа повністю покине ринок країни-терористки.

Японський бренд пішов з Росії

Раніше ми розповідали, що японська популярна мережа одягу Uniqlo відмовилась від оренди приміщень у РФ, оскільки планує повністю згорнути свій бізнес. Магазини, де раніше розміщувався бренд, зайняли інші. Торговельні центри Москви залишилися без японської мережі, зокрема, їхні речі неможливо купити в:

Прибутки бренду після закриття точок одразу впали у понад 2 рази – з 26,9 млрд до 12 млрд рублів. На початку 2022 року по всій Росії працювало 49 магазинів. Але компанія змирилася з втратами, хоча довгий час відмовлялася покинути російський ринок.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що NFT більше нікому не треба і розповідав, що спіткало ринок цифрового мистецтва у 2023 році. Також ми повідомляли, яких змін варто чекати на криптовалютному ринку найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі