UA RU

Послуги Київстару, Vodafone та lifecell: як дізнатися, куди "зникають" гроші з рахунку

Бувають випадки, коли абоненти мобільного оператора хочуть дізнатися, за які послуги компанії заплатили гроші

Фото: Unsplash

Послуга розшифрованого рахунку в мобільних операторів

Фото: Unsplash

Мобільні оператори "Київстар", Vodafone та lifecell надають клієнтам досить корисний сервіс, який дозволяє отримати детальний звіт про списання коштів з мобільного рахунку. Бо трапляється, що абоненти не знають, за які послуги оператора платять. Але хочуть отримати розширену звітність.

Сайт Pro Гроші розповідає, як українцям перевірити оплату різних послуг зв’язку.

Функція деталізованого звіту


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та послуг поштового зв'язку (НКЕК), пояснила в соціальній мережі Facebook, що мобільні оператори зобов’язані надавати на запити клієнтів інформацію у формі розшифрованого рахунку. Причому абсолютно безплатно.

Звітність може містити такі дані:

Але одержання детального звіту доступно лише ідентифікованим клієнтам, тобто контрактним і зареєстрованим абонентам. Якщо номер анонімний/знеособлений, жодних деталей щодо використаних послуг оператор не надасть.

"В процесі користування абоненти мають можливість контролювати витрати за допомогою відповідних системних команд чи у системі самообслуговування. Найзручніше це здійснювати через особистий кабінет на веб-ресурсах оператора або у додатку на смартфоні", – уточнили в НКЕК.

Як отримати звіт у Київстарі, Vodafone та lifecell


Абоненти популярних мобільних операторів можуть скористатися різними способами замовлення розшифрованого рахунку. Наприклад, клієнтам Київстару потрібно зателефонувати на номером 466*66. Також можна ввести запит *100*01*2# чи знайти послугу на офіційному сайті в розділі "Тарифи". І звісно, сервіс доступний у додатку "Мій Київстар".

Користувачі Vodafone можуть дізнатися деталі своєї тарифної пропозиції за номером 111*1 чи USSD-кодом *101#. Для перевірки терміну дії місячного пакету і залишку на рахунку треба набрати номер *101*4#.

Послуга "Деталізований рахунок" в lifecell доступна через мобільну систему самообслуговування в розділі "Платежі та витрати". З її допомогою можна дізнатися про використані мегабайти, відправлені SMS, вихідні дзвінки тощо. Активація відбувається через персональний пароль.

Ще один варіант – скористатися комбінацією *141#, яка дозволяє розшифрувати відомості про зміну тарифного плану та пропозиції роумінгу. Звітність у lifecell генерується за попередні 2 місяці та поточний період, але не більше 90 днів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що абоненти Київстару масово поскаржилися на проблеми зі зв’язком. Також ми повідомляли, що в Україні запрацює сервіс "єДозвіл" і розповідали, які послуги стануть доступні бізнесу з 18 вересня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі