UA RU

Багатьом українцям це не сподобається: яке важливе правило запроваджує Rozetka

Найбільший вітчизняний інтернет-магазин запроваджує важливу зміну, яка торкнеться усіх клієнтів

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Які правила змінює Rozetka з вересня

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Український рітейлер Rozetka встановив розцінки для мінімальних замовлень.Так, відтепер розмір мінімального замовлення становитиме 200 гривень.

Інформація про це з'явилася у довідковому центрі інтернет-магазину.

Отже, тепер покупцям потрібно замовляти товари саме на цю суму, аби їх доставили до пунктів видачі або поштовим операторам.

Rozetka оголосила про вартість мінімального замовлення
Фото: Rozetka

Цікаво, що Rozetka офіційно не повідомляла, що впроваджує нові правила. Інформація є лише у довідковому центрі інтернет-магазина.

Наприклад, в останній місяць літа в інтернет-магазині не існувало, також не було інформації про суму мінімального замовлення.

Доставка товарів у Польщу

Восени минулого року Rozetka оголосила, що починає доставляти товари у сусідню країну. Але доставка доступна не для всіх категорій товарів, а вартість замовлення не повинна перевищувати 150 євро через митні обмеження.

Замовлені товари прибуватимуть у найближче до клієнта поштове відділення в Польщі, а усі деталі отримувач дізнається в смс-повідомленні.

Нові правила для інтернет-магазинів

Українські інтернет-магазини розкриватимуть усю основну інформацію про свою продукцію та підприємство загалом. За словами очільника парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, відповідну умову передбачає нова редакція закону "Про захист прав споживачів".

До того ж в Україні планують запровадити електронні гарантійні документи, а суперечки між продавцями та покупцями поза судовим порядком.

Що змінилося на пошті

Нещодавно Кабмін України прийняв постанову № 958, якою заборонив надсилати поштою деякі предмети та товари. Так. під заборону потрапили:

Відповідні зміни запроваджуються з вересня.

Раніше ми пояснювали, через які покупки в інтернеті можна опинитися за ґратами. Також ми писали, які три товари потрібно обов'язково придбати на зиму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі