UA RU

Подбайте про наслідки – чому небезпечно їздити з майже порожнім бензобаком

Краще завчасно потурбуватися про свій автомобіль, аби в майбутньому не мати з ним клопоту

Фото: УНІАН

Варто постійно слідкувати за пальним у баку

Фото: УНІАН

Через постійне подорожчання пального деякі водії можуть до останнього не заїжджати на заправку, аж поки сировина не закінчиться повністю. Однак не всі українці здогадуються, що такими діями вони роблять лише гірше своєму автомобілю.

Про це пише "Апостроф".

Насправді все досить просто, але про це ніколи ніхто не задумується. Вся річ у тому, що якщо їздити з мінімальним запасом пального в баку, то може забитися паливний фільтр через осад, що накопичиться на дні бензобака. Надалі ця частина осаду може поступово проникати в камеру згоряння мотора, що є досить погано для вашого авто.

Також є ще одна причина. Вся справа в утворенні конденсату на стінках бака. Волога стікатиме на дно, і виявиться поряд з паливним насосом, що теж є не досить добре. Виходить, навіть якщо у вас і дорогий транспортний засіб, то експерти радять заправлятися, коли в баку залишилася чверть обсягу.

Чи подорожчає бензин знову до кінця 2023 року

Ми вже раніше писали, що паливо буде дорожчати до кінця 2023 року, проте наступного року ціни стабілізуються.

Згідно з інформацією НБУ, зростання цін на пальне очікувано відновилося передусім унаслідок повернення повного оподаткування, а також зростання світових цін на нафту.

Але, попри це, в третьому кварталі ще зберігався вплив низьких цін на пальне в попередні місяці на транспортні послуги – зростання їх вартості й надалі сповільнювалося.

У короткостроковому періоді зростання цін на пальне пришвидшиться, що чинитиме непрямий проінфляційний вплив на вартість інших товарів та послуг.

Чи є у бензину термін придатності

Раніше ми вже розповідали, що згідно з сучасним ДСТУ, всі марки бензину мають гарантований термін придатності. Тобто, ви можете зберігати та використовувати сировину не більше ніж рік з дня виготовлення. Це пов'язано з тим, що бензин зараз додають різні присадки, які можуть вплинути на його довговічність.

А от спеціалізований бензин призначений виключно для спеціальних цілей. Наприклад, для використання у військовій техніці, а тому така сировина не може містити мийних присадок та спиртів. Ці види пального потенційно можуть зберігати довше.

На термін придатності бензину впливають:

Якщо пальне прострочене, то воно набуває темного чи коричневого кольору. Також воно має підвищену детонацію та потенційно може пошкодити паливну систему вашого автомобіля.

Саме тому важливо дотримуватися правил зберігання пального та безпечно ним користуватися.

Раніше ми вже писали, як водіям тепер легко оновити водійське посвідчення. Також ми пояснювали, що варто знати водіям, які займаються транспортуванням небезпечних вантажів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі