UA RU

Українці за кордоном: чи варто купувати нерухомість в Канаді

За рік ціни на житло виросли майже до 53%, а найкраще це помітно в певних містах

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У Канаді досить високий рівень житла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

З початком повномасштабного вторгнення українців стало все більше в інших країнах. Вони купують житло, відкривають свій бізнес та знайомляться з іноземним ринком. Також чимало громадян зараз знаходиться в Канаді. Та люди не все знають про те, чи дійсно там так комфортно жити для українців, як всі про це говорять.

Про це в коментарі сайту Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Чи варто купувати житло в Канаді

Це один із пріоритетних напрямків для українських емігрантів. Пов’язано це з багатьма речами:

Однак зверніть увагу, що з 1 січня цього року в Канаді на два роки іноземцям заборонили купувати нерухомість. Це спосіб врегулювати захмарні ціни й дисбаланс між реальним попитом і пропозицією. Щоб спекулятивному інвестору було важче, відповідно не створювався ажіотажний попит. А реальний попит, на думку законодавців, зможе почекати ці два роки, – говорить Вікторія Берещак.

Для розуміння, в окремих регіонах чи мільйонниках ціна квадратного метра перевищує середній дохід після оподаткування в 12 разів.

За рік ціни на житло підскочили від 48 до 53%. Найкраще це помітно в:

Однак закон на заборону не діє для:

Деякі українці можуть не платити за житло у Польщі

Раніше ми вже розповідали про те, що з 1 травня деякі українці повинні більше платити за проживання у муніципальних гуртожитках і готелях. Однак певні категорії громадян, які мають пільги, можуть не платити взагалі.

Мова йде таких осіб:

Все через те, що людям із вразливих груп складно знайти роботу та відкладати гроші на проживання. А от інші українці матимуть стимул швидше працевлаштуватися, почати активну професійну діяльність та забезпечувати своє перебування у Польщі не коштами держави. Адже невразливі групи мають платити за своє проживання самі. Детальніше читайте в матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці в Польщі можуть отримувати дві пенсії та розповідав, кому та скільки виплачують. Також ми повідомляли, що українцям стало простіше шукати роботу за кордоном.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі