UA RU

Знайти роботу стало простіше? Що пропонують українцям та скільки платять

Ринок праці починає поступово відновлюватися, а тому запропонованих вакансій з'являється все більше

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Яку роботу та зарплату пропонують українцям

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато українців втратили роботу після початку повномасштабної війни. Однак ринок праці починає поступово відновлюватися, а на деяких спеціалістів навіть спостерігається високий попит.

Про це йдеться на кадровому порталі Work.ua.

Яку роботу пропонують та скільки платять

На кадровому порталі можна побачити багато вакансій з різним рівнем заробітної плати. Наприклад, зараз одними із затребуваних фахівців є керівники підприємств – їм пропонують заробітну плату у розмірі 25 000 гривень та водії – 21 300 гривень.

Без проблем зможуть знайти роботу й менеджери з продажу, їм пропонують зарплату у розмірі 20 000 гривень. Менеджерам по роботі з клієнтами роботодавці готові платити 17 500 гривень.

Влаштувавшись на інші вакансії українці зможуть отримувати таку заробітну плату:

Програмісти в Україні досі залишаються найбільш високооплачуваними фахівцями. Розмір їхньої зарплати становить від 30 000 до 150 000 гривень. Все залежить від обраної спеціалізації.

Чи вплинула війна на вашу роботу?

Які вакансії пропонують пенсіонерам

У сфері обслуговування пенсіонерам пропонують найбільше вакансій, серед яких: прибиральник, швачка, помічник по домогосподарству, хатня робітниця тощо. Влаштувавшись у сферу обслуговування, пенсіонери можуть отримувати від 5 000 до 20 000 гривень в залежності від вакансії.

Також пенсіонери можуть влаштуватися у сферу виробництва, наприклад на посаду енергетика або оператора станка, але дуже важливо мати досвід роботи. Заробітну плату в цій сфері пропонують у розмірі від 8 500 до 30 000 гривень.

В Україні в багатьох галузях пропонують роботу для пенсіонерів, які після виходу на відпочинок хочу продовжувати працювати. Вони без проблем зможуть знайти підхожу вакансію для себе у сфері продажів, освіти, будівництва тощо.

Раніше ми розповідали, скільки українців залишилися без роботи через війну. Також ми писали, чи може керівник позбавити працівника грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі