Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Коли українські металурги отримають світло – дата

Електрогенератори не можуть забезпечити металургійні виробництва енергією

Колаж: Pro Гроші

Гірничо-металургійний комплекс України майже не працює

Колаж: Pro Гроші

Гірничо-металургійний комплекс України майже повністю зупинився після терористичних російських атак по енергоінфраструктурі. Його почнуть підключати до електроенергії на вихідних, а саме із 26−27 листопада.

Про це повідомляє UAprom.

Дніпропетровська область – одна з найбільш постраждалих під час ракетних атак. Саме тут зосереджено найбільше металургійних активів компаній Метінвест, Інтерпайп, DCH Steel, Centravis.

Виробництво на копальнях Ferrexpo, які розташовані у Полтавській області, було на мінімуму із 1 листопада.

Електрогенератори не можуть забезпечити металургійні виробництва енергією. Так, сталепрокатний цех споживає близько 15 МВт-год електроенергії, тоді як резервний генератор, витрачаючи 100 літрів дизеля на годину, видає лише 500 кВт-год. Цього обсягу енергії вистачить для нетривалої роботи лише легкої промисловості, але не металургійного підприємства.

Чи варто виїжджати з країни

Раніше ми писали, що 19 листопада в інтерв'ю BBC News генеральний директор ДТЕК "Київські електромережі" Максим Тимченко висловив пораду мешканцям покинути територію України на зиму, щоб не потерпати від відсутності електрики та опалення. Це також мало б допомогти зменшити навантаження на мережу.

Але заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко поспішив спростувати заяву Тимченка. Він зауважив, що нагальної потреби виїжджати немає, оскільки в державі не буде повного блекауту. "Не буде в нас такого загального, сподіваємося, блекауту по всій країні. Так, можливі відключення, так, вони можливі не лише на годину або дві", – уточнив чиновник.

За його словами, енергетики щоденно працюють над ремонтами пошкоджених об'єктів, а влада розробила ефективні заходи для допомоги громадянам в екстрених випадках. До прикладу, будуть розгорнуті мобільні пункти обігріву, якщо зникне опалення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Зеленський повідомив, де ситуація з електрикою надскладна. Також ми повідомляли, що у Зеленського відреагували на заяви про блекаут в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.