UA RU

Ситуація зі світлом у Києві 14 лютого: які райони потрапили до "зони ризику"

Спеціалісти запевнили, що завдяки роботі всіх блоків атомних електростанцій вдається виробляти значно більше електроенергії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У яких районах Києва 14 лютого можливі відключення світла

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У вівторок, 14 лютого, в Києві не планують застосовувати стабалізаційних відключень світла, тому що "Укренерго" не сформувало лімітів споживання. Однак, у деяких районах столиці все ж можливі вимкнення електроенергії.

Про це повідомив у Facebook генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

"Вже кілька днів "Укренерго" не формує ліміти для регіонів. А отже, генераційних обмежень у нас практично немає. Згідно з повідомленнями Міненерго та "Укренерго", наразі у роботі всі дев'ять енергоблоків атомних електростанцій, працюють додаткові блоки на деяких ТЕС, більш активно працюють ГЕС. Це все дає змогу виробляти більше електроенергії", – розповів Коваленко.

Він підкреслив, що така ситуація все одно не дозволить системі працювати безперебійно, оскільки її ще не повністю відновлено після російських атак.

У яких районах столиці 14 лютого можливі відключення світла

"Мережі НЕК "Укренерго", пошкоджені через обстріл, поки що не можуть передавати такі обсяги електроенергії, щоб забезпечити всіх киян світлом. Тому тут можуть використовуватись локальні відключення за графіками", – уточнив Коваленко.

Яка ситуація зі світлом у столиці 13 лютого

У Києві, попри заяви "Укренерго", усе ж були ймовірними погодинні відключення електроенергії 13 лютого. Як повідомив в етері телемарафону генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, мова йшла не про усе місто, а лише про деякі райони. А саме:

За словами Коваленка, у столиці вже декілька днів не діють обмеження з точки зору об'ємів генерації. Але є декілька інфраструктурних об'єктів "Укренерго", які вже давно пошкоджені. Наразі обладнання ремонтують, але воно працює в обмеженому режимі.

"У пікові години у Голосіївському та Святошинському районах, коли зростає споживання, застосовуються графіки відключень", — зауважив Коваленко.

Де в Україні 13 лютого не вимикали електроенергію

Станом на ранок 13 лютого було відомо, що графіки відключень світла скасовані в Одеській, Полтавській та Дніпропетровській областях. Не планували відключати світло також і у Запорізькій області та на Рівненщині. Загалом обленерго по всій Україні повідомляли, що графіки відключень тимчасово не діють.

Водночас виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в етері телемарафону розповів, що, крім обмежень генерації, існують мережеві обмеження. Через це у низці областей електроенергію можуть вимикати.

Також він зазначив, що фахівці досі ремонтують багато точок, які постраждали внаслідок російських обстрілів, наприклад, в Одесі, на Київщині, Харківщині й Запоріжжі.

Раніше ми писали про те, чи відключатимуть світло українцям навесні. Також ми розповідали, що загрожує українцям, які під час війни накопичили борги за електроенергію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі