UA RU

Ракетний обстріл 5 грудня: які області сидітимуть без світла

Росія випустила понад 70 ракет по території України під час масованого обстрілу

Фото: ДСНС, Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

5 грудня Рсія завдала восьмий масований ракетний удар

Фото: ДСНС, Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

Під час масованого ракетного обстрілу 5 грудня Росія завдала декілька ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури. Через це в усіх областях України запровадили аварійні відключення світла.

Про це повідомляють у пресслужбі компанії Укренерго.

У компанії зазначають, що частина електростанцій не зможе працювати на повну потужність через наслідки обстрілів. У поєднанні з посиленням морозів в найближчу добу це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі.

"Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень. Першочергово електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, котельні", – йдеться в повідомленні.

Представники компанії запевняють, що диспетчери та інженери Укренерго вже працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Там, де це можливо, вже здійснюється підключення споживачів.

До цього компанія ДТЕК вже запровадила екстрені відключення світла на:

В якому стані пребуває енергосистема України після обстрілів 5 грудня

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що українська енергосистема витримала масований ракетний обстріл та продовжує функціонувати.

За його словами, енергосистема залишилася цілісною навіть попри потрапляння до енергооб'єктів у Київській, Вінницькій, Одеській областях.

"У деяких регіонах вимушено було застосовано екстрені відключення для збалансування системи та уникнення аварій. Рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків атаки, щоб повернути світло до кожного будинку", – додав Денис Шмигаль.

Що відомо про наслідки ракетних обстрілів

Масований ракетний удар з боку Росії розпочався після обіду з вибухів в Одесі, Запоріжжі, Вінниці та інших містах України. Після цього Одеса залишилася без електрики та води.

Без світла також опинилися населені пункти у Миколаївській, Дніпропетровській та Сумській областях.

Згідно з даними Повітряних Сил України, російські війська випустили по Україні понад 70 крилатих ракет "Калібр", Х-101,Х-555, Х-59. Українські сили ППО змогли збити понад 60 ворожих ракет.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у яких областях зник інтернет через ракетні обстріли 5 грудня. Також ми розповідали, де знайти прихисток під час блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі