UA RU

Екстрені і погодинні відключення: яка ситуація зі світлом в Україні після російських атак

Розповідаємо, яка ситуація зі світлом в Україні станом на вівторок, 3 січня

Фото: Укренерго, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Ситуація зі світлом в Україні

Фото: Укренерго, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українська енергосистема витримала вже 11 масованих атак з боку російських військ, але продовжує працювати. Втім, аби стабілізувати роботу після ворожих атак, в Україні продовжують діяти графіки відключень світла. Зокрема у Вінниці, Полтаві та на Хмельниччині 3 січня діятимуть погодинні відключення світла, а от Києві продовжуються екстрені відключення.

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК Київські електромережі.

Зазначається, що екстрені відключення електроенергії у столиці запровадили ще зранку 2 січня через атаку Росії на об’єкти енергетичної інфраструктури. Наразі невідомо, чи повернеться місто до планових відключень 3 січня.

"Фахівці ДТЕК Київські електромережі разом з НЕК Укренерго, комунальними службами та місцевою владою 24/7 роблять все, щоб у вас було світло", — йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Що зі світлом в інших регіонах України

Деякі області отримали достатній ліміт електроенергії, що дозволяє вимикати світло чітко за графіком. Наприклад, жителям Сумської області 3 січня не вимикатимуть світло до 14:00. Аналогічна ситуація зі світлом і на Полтавщині, втім тут після 14:00 діятиме формула +4/-2. Тож світло вимикатимуть у такі години:

На Хмельниччині відключення світла теж відбуватимуться в післяобідню пору (з 14:00) за графіком погодинних відключень по одній черзі:

У Вінниці теж діють стабілізаційні графіки:

Натомість в Одесі 3 січня діятимуть графіки стабілізаційних відключень, які враховують поточну складну ситуацію в енергосистемі після останніх масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком можна за посиланням.

А ось у Львові станом на ранок 3 січня жодних обмежень щодо подачі світла не вводили. Це ж стосується і Львівської області, однак в адміністрації регіону попереджають, що ситуація може змінюватися впродовж дня.

У Харкові теж дотримуються стабілізаційних графіків відключень світла, у місті діють 12 черг:

Раніше сайт Pro Гроші писав про наслідки атак Росії у ніч на 2 січня. Також ми розповідали, коли в Україні відмовляться від відключень світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі