UA RU

Навчання майбутніх мільйонерів: як розвивати фінансову грамотність у дітей з раннього віку

Залучайте також малечу до розмов про гроші та їхнє використання, аби вони отримували певні знання

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Діти повинні правильно управляти грошима

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Фінансова грамотність є досить важливою для українців. Ба більше, бажано її вчити ще з дитячого віку, аби одразу мати змогу не робити певні помилки з грошима.

Про це пише universalbank.

Батьківський приклад та гроші в повсякденному житті

Експерти запевняють, що найкращим варіантом, показати дитині на власному прикладі, як треба правильно поводитися з фінансами. Демонструйте розуміння та розсудливість у фінансових питаннях. Якщо ви при малечі обговорюватиме різні аспекти бюджету, витрат та заощаджень, то можете показати правильний приклад.

Залучайте також дітей до розмов про гроші та їхнє використання, а також не забудьте розповісти про те, яким чином вони заробляються. Дозволяйте разом з вами робити покупки, порівнювати ціни тощо.

Кишенькові гроші, як перший досвід

Виділіть певний бюджет для дитини на її кишенькові гроші, а також ознайомте з грамотним управлінням фінансів. Ось кілька порад:

Ну і на останок важливо розуміти, що розмовляючи з дитиною про те, які фінансові цілі вона має, то ви допоможете їй сформувати план для їхніх досягнень.

Як навчитися фінансової грамотності дорослому

Є важливі поради, які допоможуть для людей будь-якого віку:

Зосередьтеся на постійному вдосконаленні своєї фінансової грамотності та впровадженні знань у повсякденне життя.

Раніше ми вже розповідали про те, коли слід оформити першу банківську картку для дитини й чого навчити насамперед. Крім того, дізнавайтеся, що треба робити з першими заробітками та коли і як загалом починати розмови про фінанси з дітьми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі