UA RU

Декому з українців спростять умови погашення кредитів: кого стосується

Розповідаємо, хто з українців зможе оплачувати кредити за особливими умовами через війну

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні спростять умови виплати кредитів під час війни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Незабаром вимушені переселенці та громадяни, що живуть на уражених війною територіях, зможуть по-новому сплачувати за споживчі кредити. Так, 11 квітня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкти про введення обов'язкової реструктуризації для таких позик.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

У законопроєктах йдеться про те, що під час воєнного стану і ще впродовж наступних 30 днів після його скасування діятиме механізм обов’язкової реструктуризації. Він застосовуватиметься за таких умов:

У відомстві зазначають, що йдеться про кредити на:

Що потрібно, аби отримати реструктуризацію

У Мінреінтеграції також пояснили, за яких умов фінансові установи надаватимуть клієнтам можливість оформити реструктуризацію. Отже, українцям потрібно:

До того ж законопроєкти забороняють вимагати прострочену заборгованість кредитору та колекторській компанії на період воєнного стану і протягом 30 днів після нього.

Хто з українців може анулювати кредит через війну

З січня 2023 року в Україні діють змінені норми Закону "Про споживче кредитування" з метою підтримки позичальників. Таким чином, українці, майно яких було знищено або пошкоджено, можуть:

Призупинити обов'язок повернення кредиту можна на основі наступних факторів:

Раніше ми розповідали, як можна виплатити кредит, якщо немає грошей. Також ми писали про кредит, за який українцям не потрібно сплачувати відсотки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі