Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

17 мільйонів на зйомки серіалу: на Prozorro з'явився ще один скандальний тендер

Розповідаємо про ще один неоднозначний випадок, пов'язаний із державними закупівлями

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На Прозоро з'явився ще один скандальний тендер

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

За останній час в Україні провели чимало тендерів. Проте значна частина з них викликає бурхливу реакцію в українців, адже деякі проєкти є досить дивними. Черговий такий тендер був опублікований нещодавно в електронній системі публічних закупівель.

Про це йдеться на сайті Prozorro.

Що відомо про новий тендер

30 серпня 2023 року на платформі державних закупівель Prozorro з'явився черговий скандальний тендер. Замовлення надійшло від компанії Державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України", яка зареєстрована в столиці. Сам тендер був призначений для закупівлі послуги з виробництва аудіовізуального твору, а якщо точніше — серіалу під назвою "Вглиб кролячої нори". Він включає написання сценарію до серіалу, його адаптацію, а також передбачає частковий технологічний цикл. Сума тендеру склала 16 916 667 грн, а переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю "Прокіно".

"Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: Україна, Відповідно до документації...Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2023", — йдеться на сайті.

Тендер Укрзалізниці на 80 мільйонів гривень

Раніше ми писали про тендер від "Головного інформаційно-обчислювального центру" АТ "Укрзалізниця" в ході якого успішно була укладена угода з фірмою "Віннком Україна". Суть тендера полягає у розгортанні телекомунікаційних мереж в деяких потягах України, а якщо точніше — в Інтерсіті.

Згідно з опублікованими даними, угода передбачає реалізацію всіх проєктних робіт, а також монтажу та пусконалагодження обладнання з метою забезпечення доступу до бездротового інтернету всіх пасажирів поїзда.

На цей момент відомо, що безпровідним інтернетом може буде скористатись в:

  • десятьох потягах Hyundai HRCS2;
  • двох потягах Skoda EJ675;
  • двох потягах ЕКр-1 "Тарпан;
  • двох потягах МПЛТ.

Загальна вартість такої угоди склала 79,89 мільйона гривень. Також зазначимо, що 65,03 млн гривень припадає на закупівлю необхідного обладнання. Ще 13,15 млн підуть на послуги. Завершення робіт щодо встановлення Wi-Fi в потягах Інтерсіті планується вже у квітні 2024 року. Гарантійний термін складатиме близько трьох років.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про найбільші тендери з 21 по 27 серпня. Також ми повідомляли про тендер на 384 млн гривень в одному з дитсадків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.