UA RU

Зарплати військових у тилу і на фронті – що зміниться у 2023 році

У парламенті вперше розповіли про зміни у грошовому забезпеченні українських військовослужбовців під час війни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У ЗСУ відбудуться зміни щодо розміру виплати зарплат

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Верховній Раді практично вирішили питання щодо підвищення зарплат військовослужбовцям. Незабаром суспільству озвучать фінальне рішення.

Про це розповів член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Федір Веніславський.

Він пояснив, що заради створення справедливих та пропорційних фінансових умов для військовослужбовців, які виконують бойові завдання, та армійців, які служать у тилу і також виконують певні службові завдання, у Верховній Раді створили спеціальну робочу групу.

"У підсумку, вдалося напрацювати алгоритми, які, я думаю, будуть сприйняті суспільством і військовими як абсолютно адекватні, справедливі тим внескам, які роблять відповідні військовослужбовці і представники інших складових військових формувань сектору безпеки й оборони в нашу перемогу", – розповів він.

За його словами, найближчим часом планується передфінальна зустріч робочої групи, після якої українцям озвучать більше подробиць.

Кому з військових підвищать оклади

Передбачається, що зарплати збільшаться:

З чого зараз складається зарплата військовослужбовців

Грошове забезпечення військових складається з двох частин:

Взимку цього року Міністерство оборони збільшило мінімальну суму грошового забезпечення до 20 тисяч гривень. Цю суму отримує солдат-контрактник, а 17 тисяч гривень – надзвичайники та поліціянти.

Раніше ми розповідали, хто з українських військовослужбовців може отримувати 107 тисяч гривень додаткової винагороди. Також ми писали, кому з військових збережуть зарплати після призову до війська.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі