UA RU

Деякі українці залишилися без бронювання: кого можуть мобілізувати

Подання нових заяв має здійснюватися відповідно до порядку урядової ухвали

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні триває мобілізація

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Нові правила бронювання від мобілізації на роботі ухвалили в Україні наприкінці січня. Виходить, що певні бронювання втратили свою чинність. Тому деяких українців можуть мобілізувати.

Про це свідчить постанова КМУ № 76, яку ухвалили 27 січня.

Як вказано у документі, деякі постанови втратили чинність через її введення у дію. Отже, заявки на бронювання, які подали до 27 січня, і за якими не було наказу Міністерства економіки, втратили свою актуальність.

Постановою КМУ № 76 скасовано постанову № 194 від 03 березня 2022 року. Це означає анулювання деяких бронювань. В новому документі описано процес подачі бронювання та кількість працівників, які мають на це право.

Хто має право на відстрочку

Подання нових заяв має здійснюватися відповідно до порядку урядової ухвали № 76, а тому підприємства отримують право на бронювання працівників, якщо входять в одну з таких категорій:

Як роботодавець має вручати повістки підлеглим

Раніше ми вже писали про те, що відповідно до постанови №1487, роботодавець може вручати повістки своїм робітникам. Однак це лише за умови отримання відповідного розпорядження від начальника ТЦК. Також роботодавець повинен:

Чи довго ще українцям масово вручатимуть повістки

Начальник Львівського обласного ТЦК Олександр Тіщенко наголосив, що повістки можуть вручати особисто в руки всюди — на вулиці, блокпості, роботі, за місцем проживання чи відпочинку. Це триватиме мінімум до 20 травня 2023-го року.

Детальніше читайте тут.

Раніше ми розповідали, як військовим захиститися від бюрократії в армії. Також ми писали, хто з українців зможе отримати право на звільнення зі служби під час мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі