UA RU

Як заробити гроші в Instagram – все про вкладення, загрози та прибуток

Експерти розповіли сайту Pro Гроші, як відкрити онлайн-бізнес з нуля та почати заробляти великі гроші

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Бізнес-сторінка в Instagram - це розширення можливостей

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Зараз Instagram є однією з найпотужніших платформ для заробітку. Багато українців, які мають власний бізнес, намагаються просунути його в соцмережах, щоб подвоїти свій дохід. Однак почати заробляти в Instagram не так просто, як здається на перший погляд.

Про просування сторінки та заробіток в соцмережі сайту Pro Гроші розповіли експертка з блогінгу і продажів через Instagram Вікторія Мостова та експертка з просування блогів і бізнесів в Instagram Діана Андрушко.

Скільки заробляють топові блогери в Україні, яких помилок припускаються та які тренди задають


Найприбутковіші джерела доходу топових блогерів – це реклама, конкурси та продаж продуктів. Наприклад, Дар’я Квіткова за місяць заробляє з блогу 30-40 тисяч доларів, – каже Вікторія.

За її словами, відомі блогери спочатку задали тренд на "успішний успіх", після чого всі почали повторювати та подібно вести свої сторінки, але потім з’явився тренд на справжність. Тож зараз більшість блогерів намагаються все робити натурально, але при цьому естетично.

Топові блогери також припускаються помилок, більшість з них просто перестають вчитися, покращувати свій контент та йти в ногу з часом, – зазначає експертка.

Одним з основних заробітків блогера є реклама. У кожного свої розцінки, але зазвичай, якщо це маленький блог, то сторіс коштуватиме від 200 гривень, а пост у стрічці – 500 гривень. Якщо говорити про топблогерів, то в них цінник на рекламу дещо вищий, сторіс – від 4 000-5 000 гривень, а пост – від 25 000 гривень. Іноді реклама в пості може коштувати понад 100 000 гривень. Все залежить від рекламованого продукту та самого блогера.

Фото: Unsplash

Реклама у блогерів — це більше про медійність, а не про заробіток. Якщо вам потрібна цільова аудиторія – таргет працює краще, якщо ваша ціль — лояльність, збільшення конекту з аудиторією, збільшення впізнаваності, то блогер — ваш варіант, – пояснює Вікторія.

Як відкрити онлайн-бізнес з нуля та який бізнес зараз краще переносити в Instagram


За словами Діани Андрушко, щоб якомога швидше почати отримувати результат потрібно:

Instagram працює як накопичення, тобто, щоб отримати через деякий час результат, потрібні постійні вкладення.

Фото: Unsplash

Діана зазначає, що зараз в Instagram є попит на будь-які послуги, але потрібно зважати на той сегмент цільової аудиторії, яка користується саме цією соціальною мережею. Наприклад, можна продавати ритуальні послуги через Instagram і отримувати прибуток. Тож наразі немає чіткої формули "Що зараз популярне, а що ні". Перевести в онлайн можна будь-який бізнес, важливо лише правильно його позиціювати та продавати.

Які вкладення потрібні, щоб почати вести бізнес в Instagram


За словами Діани Андрушко, ведення бізнес-сторінки в Instagram – це розширення можливостей, адже ця платформа є хорошим варіантом для збільшення продажів та прибутку. І попри те, що в онлайн-сторінку потрібно набагато менше вкладень, якщо порівнювати з роботою в офлайні, – вона все ж таки потрібна.

Найбільше витрат, звісно, буде займати реклама. На початку – таргетована, потрібно підключати блогерів, а потім на це необхідно виділяти окремий бюджет. Але будь-яка реклама не принесе результатів, якщо сторінка буде неправильно сформована, адже вона не буде зацікавлювати цільову аудиторію, – каже експертка.

Саме тому вона радить спочатку вкласти кошти в навчання з Instagram або знайти людину, яка навчить та допоможе уникнути помилок на старті.

Вікторія Мостова каже, що найпоширенішою помилкою серед користувачів-початківців є вкладення в просування сторінки, бо людина ще не оформила правильно акаунт та не зрозуміла, хто саме є цільовою аудиторією.

Якщо говорити про особисті блоги, то найчастіша помилка на початку – це створення безліч сторіс/постів, які призводять до вигорання, або навпаки, не виходити в сторіс, бо мало підписників. Через це багато людей припиняють вести та розкручувати блог, – зазначає Вікторія.

Чи можна вийти на прибуток якщо є лише 500 підписників


Прибуток часто не залежить від кількості підписників, каже Діана. На практиці буває так, що можна закрити місця на ведення сторінок з 250 підписниками. А один з учнів, який також проходив навчання, зробив свій перший запуск інформаційного продукту на 2 500 доларів, коли в нього було 600 підписників і 100 людей дивились сторіс.

Фото: Unsplash

Тож заробіток не завжди залежить від кількості підписників. Є люди, у яких по 10 000 підписників, але вони досі не можуть монетизувати свою сторінку. Це пов’язано з тим, що вони не можуть правильно порахувати кількість цільової аудиторії на сторінці та охоплення в сторіс. Також важливо навчитися прогрівати аудиторію, взаємодіяти з нею та продавати їй свій товар.

Які є загрози онлайн-бізнесу в Instagram


Існують випадки, коли сторінки блогерів в Instagram були заблоковані без права розблокування. Тоді людям потрібно було налаштовувати себе на роботу та заново проходити весь шлях.

Всі моменти щодо блокування сторінки описані у правилах. Але зазвичай це пов’язано з надмірною активністю – відписки чи підписки, лайки тощо. А також шахрайство, публікація жорсткого або відвертого контенту. До речі, булінг Instagram також засуджує, – зазначає Вікторія.

Як варто спілкуватися з аудиторією


З аудиторією важливо бути чесним. Контент має бути не лише гарним, а й відповідати на питання, які цікавлять інших користувачів, каже Вікторія. Наприклад, якщо людина займається виробництвом одягу, то аудиторії потрібно показувати не тільки гарні фото, а ще й огляди на речі, тканину. Щоб людина, яка хоче замовити товар, знайшла на сторінці максимум відповідей на питання, що можуть її зацікавити.

Звичайно, спілкуватися з аудиторією потрібно завжди, листування в директі не повинно бути сухим та однотипним, в сторіс варто додавати якісь опитування, щоб створити взаємодію та зацікавити потенційних покупців.

Скільки має бути підписників, щоб почати заробляти й нарешті звільнитися з ненависної роботи


Діана Андрушко каже, що пішла з роботи, коли в неї було 250 підписників в блозі: "Але вже тоді за 2 місяці я вперше вийшла на дохід від 1 000 доларів. Нагадую, з 250 підписниками. Не раджу повторювати мій досвід, бо це справді було важко".

За її словами, перед тим, як повністю переходити на заробіток з блогу, потрібно бути готовим до того, що вам вже не платитимуть стабільну зарплату. Після звільнення з основної роботи ви починаєте самі відповідати за кількість проданого товару чи послуг в Instagram. Тому спочатку заробіток, скоріш за все, буде нестабільний.

Експертка радить звільнятися з роботи тоді, коли вже кілька місяців ви заробляєте з блогу ту суму, на яку вам комфортно жити — але це вибір кожного. Тож якщо ви вже не можете чекати та хочете перейти на заробіток з блогу, то потрібно розширювати свої знання, проходити різноманітні курси, які допоможуть пришвидшити результат. Тобто, докласти максимум зусиль, щоб сторінка приносила прибуток, навіть попри зовнішні фактори.

Фото: Unsplash

Топ-3 причин, чому бізнесу потрібно заходити в Instagram вже зараз


  1. В Instagram дуже багато грошей. І поки ви там не заробляєте, заробляють ваші конкуренти. Якщо знати, як правильно вести сторінку, то заробіток прийде дуже скоро. Наприклад, одна з наших учениць на наставництві "Блог в кайф" змогла монетизувати свій акаунт, який раніше ніколи не вела, всього за два місяці.
  2. Переключення на український ринок. Якщо раніше нам потрібно було конкурувати з російськими товарами, то зараз всі з задоволенням підтримують українське виробництво. А лейба "made in Ukraine" вже додає лояльності аудиторії. Мало того, якщо у вас є чітка громадянська позиція – клієнт ваш.
  3. Онлайн – це про стабільність. Війна показала, що магазини можуть назавжди закритись, світла може не бути тривалий час, та повітряні тривоги змушують зачиняти двері ваших улюблених магазинів. А телефон у вас в руках! Ви можете продавати, знаходячись у безпеці, створювати комʼюніті, яке буде готове купувати у вас все що завгодно. А що може бути краще за лояльних клієнтів, які повертаються знову і знову?

Тож насправді Instagram – це чудовий інструмент для заробітку. Але це і гра в довгу, тому треба розуміти, що одразу після створення сторінки у вас не буде великої кількості підписників та клієнтів. Все починається зі стратегії, тому етап підготовки сторінки є найважливішим у всій цій історії.

Раніше ми розповідали, що треба знати про інвестування початківцям.Також дізнавайтеся про 3 найпопулярніші способи для отримання пасивного доходу. А більше про бізнес та інвестиції читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі