UA RU

Тепер не асоціюватиметься з окупантами? У Кабміні вирішили долю ТРЦ Ocean Plaza

Український уряд оголосив, що робитиме з часткою ТРЦ Ocean Plaza у Києві, якою раніше володіли громадяни РФ. Розповідаємо деталі

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

ТРЦ Ocean Plaza У Києві націоналізують, а гроші віддадуть на відбудову Україні

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Відібраною у громадян Росії часткою ТРЦ Ocean Plaza у Києві управлятиме Фонд державного майна. Кабмін озвучив завдання приватизувати цю частину.

Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Усі вторговані з продажу кошти передадуть у фонд ліквідації наслідків збройної агресії РФ проти України.

Що відбувається з ТРЦ Ocean Plaza

Минулої весни Печерський райсуд у Києві наклав арешт на будівлю торговельно-розважального центру. Контрольний пакет акцій компанії, на яку записаний ТРЦ, тримав партнер та друг президента РФ Володимира Путіна, російський олігарх Аркадій Ротенберг.

Вже влітку 2022 року судове рішення про арешт було скасоване, але за кілька днів під арештом опинилися корпоративні права компаній-власників ТРЦ. Вони були передані Національному агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Відтоді агентство шукало управителя для отриманих корпоративних прав.

Натомість 20 березня 2023 року стало відомо, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) погодив рішення щодо конфіскації активів російського олігарха Аркадія Ротенберга в Україні.

Очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що усе майно російського олігарха перейде в управління Фонду держмайна.

"Ми попереджали, що російські олігархи заплатять за злочини проти України. У гру входять механізми притягнення росіян до юридичної відповідальності", – підкреслив він.

Вже 11 квітня 2023 року набуло чинності рішення Вищого антикорупційного суду щодо конфіскації двох третин у ТРЦ Ocean Plaza, які належали російським власникам.

Як окупанти "націоналізували" нерухомість Олени Зеленської

За інформацією російських журналістів, навесні 2022 року окупаційний уряд на півострові Крим вирішив "націоналізувати" квартиру першої леді України Олени Зеленської.

Крім того, під "націоналізацію" потрапили ще 57 об’єктів власності, якими володіли українські олігархи:

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто з російських олігархів позбувся майна через війну в Україні. Також ми розповідали, який бізнес в Україні досі пов'язаний з агресором.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі