UA RU

Рекордний трансфер в історії клубу: скільки заплатили за перехід Різника до "Шахтаря"

Перехід Дмитра Різника до ФК "Шахтар" створив рекордний трансфер в історії полтавського клубу

Фото: Facebook/FC SHAKHTAR, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Скільки заплатили за перехід Різника до "Шахтаря"

Фото: Facebook/FC SHAKHTAR, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Воротар збірної України 24-річний Дмитро Різник перейшов із ФК "Ворскла" до ФК "Шахтар". Цей трансфер встановив рекорд ставши найдорожчим в історії полтавського клубу.

Про це повідомляє офіційний сайт ФК "Ворскла".

Скільки заплатили за футболіста

Про перехід Різника також повідомив офіційний сайт ФК "Шахтар", однак про фінансові умови переходу в повідомленні не йдеться. Клуб підписав з українським голкіпером контракт на 5 років.

Раніше, 7 лютого, футбольний інсайдер Фабріціо Романо у своєму Twitter написав, що донецький футбольний клуб заплатить за воротаря 3 000 000 євро та підпише з ним довгостроковий контракт.

На сайті полтавського футбольного клубу Різник прокоментував свій перехід.

"Я залишаю в Полтаві частину свого серця. Пам'ятаю всі знакові епізоди своєї кар'єри у футболці "Ворскли". Дякую кожному, з ким мені довелося працювати", – каже воротар.

Перехід Мудрика до "Челсі"

15 січня стало відомо про перехід 22-річного півзахисника Михайла Мудрика з донецького "Шахтаря" до лондонського "Челсі". Вартість угоди становила 100 млн євро. Це без сумніву є найуспішнішим трансфером в історії українського футболу.

"Челсі" уклав з українцем контракт до 2030 року. Зарплата Мудрика складатиме близько 150 тис євро на тиждень. Бонусну частину у 30 млн євро "Шахтар" отримає у разі, якщо протягом 8,5 років контракту з Мудриком "Челсі" виграє Премʼєр-лігу чи Лігу чемпіонів, уточнив після оголошення трансферу італійський журналіст Фабріціо Романо.

Топ-7 найдорожчих українських футболістів

  1. Ілля Забарний, Динамо Київ, 15 млн євро.
  2. Анатолій Трубін, Шахтар Донецьк, 11 млн євро.
  3. Микола Матвієнко, Шахтар Донецьк, 11 млн євро.
  4. Артем Довбик, Дніпро-1, 10 млн євро.
  5. Георгій Бущан, Динамо Київ, 10 млн євро.
  6. Микола Шапаренко, Динамо Київ, 9 млн євро.
  7. Віталій Буяльський, Динамо Київ, 8 млн євро.

Кожен з цих футболістів колись невпевнено стояв на полі та хвилювався перед початком свого першого матчу. Однак вже зараз їх оцінюють європейські футбольні клуби та в майбутньому їм точно запропонують гідні умови для переходу.

Раніше ми розповідали, який м'яч вважається найдорожчим у світі футболу. Більше про гроші у спорті читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі