UA RU

Добровільно-примусовий внесок? Чи потрібно платити за відкриття рахунку в Ощадбанку

Розповідаємо, чи обов'язково потрібно сплачувати страховий внесок при відкритті рахунку в Ощадбанку

Фото: Ощадбанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що вам потрібно знати, якщо ви хочете стати клієнтом Ощадбанку

Фото: Ощадбанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти банків можуть легко втратити свої кошти тільки через незнання своїх прав як користувачів. З такою ситуацією зіштовхнулася жінка, яка хотіла відкрити рахунок в Ощадбанку.

Про те, що вона ледь не втратила 150 грн при відкритті рахунку, клієнтка Ощадбанку написала на сайті Мінфін.

Що сталося

Жінка написала обурливий коментар про те, що коли вона прийшла у відділення Ощадбанку, щоб відкрити рахунок для виплат заробітної плати, консультанти почали вимагати від неї сплатити 150 грн за послугу. Представниця банку аргументувала це тим, що при відкритті рахунку потрібно обов’язково купити страховку за 150 грн.

"Я сказала, що не маю коштів, щоб сплатити 150 грн. На що отримала грубу та агресивну відповідь від співробітниці банку, що в такому разі відкрити рахунок в Ощадбанку неможливо", – написала користувачка.

Чи треба платити за відкриття рахунку

Представники Ощадбанку в коментарі на скаргу відповіли клієнтці. Вони підтвердили, що страхування та сплата 150 грн є добровільним бажанням клієнта.

"При відкритті рахунку Ви дійсно можете обирати самостійно, чи бажаєте відкривати страховку, чи ні. Ми обов'язково проведемо роботу із працівниками відділення до якого Ви зверталися, щоб у майбутньому не виникало таких ситуацій", – відповіли клієнтці.

Тому перед тим, як користуватися будь-якими послугами, спробуйте самостійно знайти інформацію про свої права та обов'язки. Це може зберегти вам гроші та нерви.

Які кредити доступні в Ощадбанку під час війни

На сайті Ощадбанку зараз доступні три види іпотечних кредитів – "Звісно, зручно", "Доступна іпотека 7%" та "Споживчий кредит під іпотеку". Вони видаються на термін до 20 років. Відсотки відрізняються: це 7% за спеціальною урядовою програмою і від 14,5% для нерухомості на вторинному ринку.

"Споживчий кредит під іпотеку" пропонує взяти у борг на нерухомість на первинному ринку під заставу вторинного житла. Також у рамках програми можна взяти кредит на власні потреби – на ремонт у квартирі, придбання нових меблів тощо.

Взяти можна і кредит на авто. У травні одною з перших відновили програму "Ощад Драйв" з 0,01%-19% річних. Їх видають на термін до 7 років, при цьому клієнт має внести аванс щонайменше 30% вартості авто.

Можна встановити на картці й кредитний ліміт до 15 тис. грн. Його строк – 60 місяців. Пільговий період під 0,001% річних триває 92 дні. Крім того, ті, хто отримують зарплату або пенсію через Ощад, можуть використати програму "Кеш-кредит цільовий". Можна взяти до 250 000 грн готівкою на купівлю багатьох різних товарів під 40% річних на термін до 5 років.

У декількох партнерських торговельних мережах банку можна замовити розстрочку під 0,001% річних. Максимально можна отримати у борг 100 000 грн, мінімально має бути 1 500 грн. Оформити розстрочку можна на термін від 3 до 24 місяців просто в магазині. Повертати гроші можна і в відділення банку готівкою, і онлайн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як працюватимуть банки в умовах блекауту. Також ми розповідали, чому вам можуть відмовити в наданні кредиту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі