UA RU

Бюджетна нерухомість у центрі Києва – яке житло можна придбати за 26 тис. доларів (фото)

Пропонуємо порівняти дві пропозиції з продажу нерухомості, які майже не відрізняються за ціною та розташуванням

Фото: DIM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пропонуємо порівняти дві нерухомості майже за однаковою вартістю

Фото: DIM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Стати власником нерухомості у столиці України, безсумнівно, є мрією багатьох людей. Однак, часом може здаватися, що бюджетне житло доступне лише в гуртожитках. Але чи дійсно це так?

Щоб розібратися в цьому питанні, сайт Pro Гроші провів аналіз ринку нерухомості на маркетплейсі DIM.RIA і порівняв два варіанти житла в одному з найпопулярніших районів Києва – Шевченківському.

Пропонуємо розглянути кілька основних параметрів житла, що були представлені на ринку, і визначимо, який з них може бути кращим варіантом для тих, хто мріє стати власником нерухомості у Києві.


Кімната в гуртожитку

Ми знайшли оголошення, в якому пропонують придбати кімнату в гуртожитку на вулиці Кирпоноса за 25 000 доларів. Її загальна площа становить 20 квадратних метрів, що оцінюється приблизно в 1 250 доларів за один "квадрат".

Ця кімната має все необхідне для комфортного проживання, включаючи побутову техніку, меблі та інші зручності. Крім того, вона освітлена природним світлом завдяки своєму розташуванню на південну сторону, і в ній достатньо тепло взимку та прохолодно влітку.

Квартира в 4-поверхневому клубному будинку

У тому ж районі на вулиці Естонській пропонується однокімнатна квартира за 26 000 доларів. Загальна площа цього житла становить 22 квадратних метри, і ціна за квадратний метр дорівнює приблизно 1 182 долари.

Квартира знаходиться в 4-поверхневому клубному будинку і має закриту територію та ландшафтне оздоблення. Вона пропонується з можливістю дизайнерського ремонту, комплектації меблями та технікою на вибір. Крім того, в цьому будинку є ряд додаткових зручностей, таких як тераси на даху, приміщення для роботи та відпочинку, пральня та комори для габаритних речей.


Обидва ці варіанти мають свої переваги та недоліки. Кімната в гуртожитку доступніша за ціною і містить усі необхідні зручності для комфортного проживання. З іншого боку, квартира в клубному будинку надає більше простору та можливостей для індивідуалізації, а також має ряд додаткових сервісів.


Що відбуватиметься з вторинним ринком до кінця війни

Ситуація на вторинному ринку нерухомості в Україні буде залежати від психологічних факторів серед покупців. Про це сайту Pro Гроші розповіла експертка з нерухомості Вікторія Берещак.

За її словами, у випадку виникнення негативних сценаріїв на фронті або кризових ситуацій, наприклад, енергетичних проблем, можлива активізація попиту на продаж квартир. Деякі особи можуть розглядати можливість виїзду в інші регіони або навіть за кордон. Проте це не стане поширеним трендом, а є ситуаційним явищем.

Раніше ми повідомляли, яку нерухомість можна придбати у Києві за 21 000 доларів. Також ми робили огляд на акції та знижки на квартири від забудовників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі