UA RU

Повернення до роботи: як зробити вихід з відпустки максимально плавним

Важливо якісно відпочити, аби потім з новими силами та мотивацією узятися до завдань після відпочинку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Складіть список справ в останні дні відпустки

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Про відпустку мріють чи не всі працівники. Адже під час неї ви можете максимально відпочити душею та тілом, а головне – ви перестаєте думати про роботу. Однак повертатися до завдань не так просто після тижня чи навіть місяця відпочинку.

Сайт Pro Гроші розповідає, як безболісно вийти з відпустки.

Почніть з приємних і не дуже складних завдань. Після відпустки не варто братися за найважчі завдання. Адже тут, як в спорті, де тренери не радять занадто інтенсивно тренуватися після довгої перерви. Тому почніть з легших завдань і поступово переходьте до складніших.

Не з понеділка. Виберіть інший день для повернення, наприклад, четвер або п’ятницю. В ці дні зазвичай менше стресу, тож ви зможете спокійно розібрати пошту, скласти список завдань на наступний тиждень і адаптуватися до робочого ритму. А вже з понеділка будете готові до повноцінного навантаження.

Почніть якийсь цікавий проєкт або навчання. Щоб не сумувати за відпусткою, розгляньте можливість чогось нового. Це додасть натхнення і зробить початок роботи цікавішим та мотиваційним.

Надайте пріоритети робочим завданням. Складіть список справ в останні дні відпустки. Це дозволить бачити масштаб завдань, які накопичилися. Потім – надайте пріоритети. А після складних завдань можете себе винагородити кавою або смаколиками.

Плануйте час і для себе. Перший тиждень після відпустки зазвичай дуже насичений, але важливо зберігати у фокусі власні потреби. Щоб не забувати дбати про себе, варто заповнювати вільний час тими справами, які додають наснаги. Це може бути зустріч із друзями, басейн, кіно тощо.

Не беріть роботу у відпустку. Деякі люди не перестають працювати, коли закінчується робочий день. Вони все одно обмірковують якісь питання, шукають рішення. Саме тому у відпустці цінна можливість – повністю вимкнутися з робочого процесу. Важливо відпочити тілом та думками, аби потім з новою силою узятися до завдань після відпустки.

Як розпізнати вигорання

Раніше ми вже писали про те, що насправді це є результатом хронічного стресу на робочому місці, який проявляється у постійному стані фізичного, емоційного або творчого виснаження.

На що варто звернути увагу:

Памʼятайте, що необов’язково відчувати всі ці фактори одразу, щоб досягти точки професійного вигорання. Адже іноді лише кілька таких проблем можуть призвести до негативних наслідків.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які методи допоможуть заробити гроші. Також ми повідомляли, що в Україні спростили працевлаштування для іноземців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі