UA RU

Дивні пропозиції на ОLX: як люди готові заробляти гроші

Pro Гроші дізнавалися, що готові робити люди, аби мати додатковий дохід

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Зазвичай додаткові способи заробітку люди шукають на різних онлайн-платформах

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Зараз українці часто шукають додаткові способи заробітку — хтось влаштовується на другу роботу, хтось підробляє нянею у вихідні тощо. Однак на різних платформах та в соцмережах можна знайти досить дивні оголошення, де люди пропонують різні послуги, аби підзаробити грошей.

Кілька таких оголошень редакція Pro Гроші знайшла на платформі OLX.

Як деякі українці готові заробляти гроші?

Таких оголошень можна побачити безліч, у більшості випадків автори пропонують онлайн-зустрічі, це може бути телефонна розмова або листування в соціальних мережах.

"Якщо ви потребуєте уваги та вам потрібно з кимось поговорити, але ваших друзів чи рідних зараз немає поруч або вони зайняті, ви можете звернутися за послугою "друг на годину" та гарно провести час", – йдеться в одному з оголошень.

Така послуга є платною, в середньому вона коштує 200 гривень за годину телефонної розмови та 150 гривень за годину листування в соціальних мережах.

Таких оголошень небагато, але все ж таки вони є. Там люди пропонують прикинутися батьками учнів, аби "вибити" їм відгул у школі або вислухати зауваження. Зараз, коли молодь вчиться дистанційно, а всі розмови вчителя з батьками відбуваються у телефонному режимі, педагоги можуть навіть не зрозуміти, що з ними спілкуються зовсім не батьки.

Ми знайшли всього два оголошення, де люди пропонують таку послугу. Коштує вона недорого, всього 15-20 гривень, щоб замовники змогли розрахуватися.

Оголошення на OLX
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Така послуга зараз дуже популярна у Дніпрі, оскільки лише тиждень тому там почали відкриватися заклади. Багато людей сумували за McDonald's, тому готові стояти годинами в черзі, аби поласувати улюбленим бургером, проте, не у всіх українців є стільки вільного часу. У такому разі вони можуть знайти оголошення, де люди пропонують постояти за них в черзі, та звернутися до них за допомогою.

Зазвичай все відбувається у реальному часі, тобто люди напряму підходять до тих, хто стоїть в черзі та пропонують постояти замість них. Однак ми знайшли подібне оголошення на OLX, автор пропонує таку послугу за 250 гривень, а також за додаткову вартість він може навіть доставити замовлення.

Оголошення на OLX
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Таких оголошень дуже багато, люди, які люблять тварин та мають певний досвід вигулу собак, пропонують українцям за невелику плату погуляти з домашніми улюбленцями замість них.

Щодо вартості такої послуги, то все залежить від розміру собаки та часу, який потрібно провести із твариною на свіжому повітрі. В середньому автори встановлюють вартість від 50 до 250 гривень за годину прогулянки.

Раніше ми розповідали про три професії, які майже зникли в Україні. Також ми писали, яких спеціалістів шукатимуть практично всі через рік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі