Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Влучання в об'єкти інфраструктури: в Укренерго пояснили, що відбувається зі світлом

У понеділок, 5 грудня, російські війська знову здійснили ракетну атаку по всій території України

Колаж: Pro Гроші

В Укренерго пояснили, що відбувається зі світлом

Колаж: Pro Гроші

Російські ракети у понеділок, 5 грудня, влучили в об'єкти енергетичної інфраструктури України.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

"На жаль, вже є влучання по обʼєктах енергетичної інфраструктури й повʼязані з цим аварійні відключення світла. Диспетчери Укренерго працюють над утриманням балансу в енергосистемі", – йдеться у повідомленні.

Екстрені відключення світла 5 грудня

Аварійні відключення 5 грудня

Ракетні обстріли Росії спровокували знеструмлення майже по всій Україні. Наприклад, у Черкаській області частково обмежують споживання у різних територіальних громадах.

В Одесі не працюють котельні та не курсує громадський транспорт, існують проблеми зі світлом та водопостачанням. Саме в Одесі, як відомо з повідомлення Офісу Президента, було влучення у два інфраструктурні об'єкти.

Сумська область повністю знеструмлена. На Кіровоградщині без світла залишилися більша частина Кропивницького та деякі села. У Миколаївській області оперативно відключають всі черги в графіку стабілізаційних обмежень. Не краща ситуація у Житомирі: відомо, що частина міста залишилися без електропостачання, деякі котельні та насосні станції теж не працюють.

Ракетні удари по Україні: у кількох областях зник інтернет

За даними компанії Netblocks у Twitter, 5 грудня, серйозне падіння інтернет-трафіку фіксують у трьох областях. Відомо, що найбільші проблеми з’явилися у таких територіальних громадах:

  • Одещина – 21% від звичайного рівня;
  • Сумщина (повністю зникло електропостачання) – 30%;
  • Житомирщина – 43%.

Зазначимо, що після останнього ракетного обстрілу України доступ до мережі майже зник у Полтавському (7%) та Черкаському (8%) регіонах. Не менш складною була ситуація на Миколаївщині (12%), в Одесі (12%), Житомирі (13%) тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що через російські обстріли світло зникло не тільки на території України. Більше про наслідки ракетних ударів читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.