UA RU

Здивує усіх? Скільки коштуватиме долар в кінці 2023 року

Аналітики провідних компаній спробували спрогнозувати, яким буде курс долара у кінці 2023 року. Розповідаємо, що з цього вийшло

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Що буде з доларом наприкінці 2023 року

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За найпесимістичнішими прогнозами курс долара в Україні наприкінці 2023 року курс долара може сягнути позначки у 45 грн. При цьому за оптимістичними розрахунками передбачається, що вартість американської валюти зросте до рівня лише 36,6 грн.

Відповідні прогнози були озвучені експертами під час дискусії, яку організував Центр економічної стратегії (CES).

Так, аналітики спробували спрогнозувати, яким буде курс наприкінці 2023 року:

Про те, як найкраще зберігати доларові заощадження, щоб від цього максимально отримувати користь і втрачати якомога менше, читайте в нашому матеріалі.

Який курс закладено у держбюджет 2023

У державному бюджеті України на 2023 рік передбачено, що курс долара триматиметься на рівні 42,2 грн.

Тим часом бізнес, за січневою інформацією НБУ, у 2023 році очікує на послаблення гривні. За їхніми прогнозами, до кінця року курс становитиме 42,59 грн/долар.

Скільки коштуватиме долар та євро цього тижня

Раніше ми вже писали, що з 13 по 19 березня по долару спред перебуватиме в межах від 20 до 50 копійок, а по євро — в межах від 25−30 копійок до 1 гривні.

У банках котирування готівкового долара при купівлі чи продажу триматимуться у межах дуже широкого коридору, а саме від 37,80 до 39,30 грн, а по євро — від 39,00 до 41,80 грн.

В обмінниках фінкомпаній цінники долара та євро традиційно будуть у вужчих межах:

Також збережеться певна націнка — додаткова плата за ризик. Вона коливатиметься у межах 5-15 копійок на доларі та 10-25 копійок на євро. Ця різниця виникатиме у прифронтових районах або в містах з високою інтенсивністю обстрілів.

Більше про "сюрпризи" від долара та євро читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші поспілкувався з наставником з власних фінансів Іллею Постоєнко, який розкрив секрети того, як потрібно поводитися з грошима. Також ми писали, на яких умовах банки пропонують позики українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі