UA RU

Як заробляти більше? Співзасновник Monobank назвав важливу складову успіху

Олег Гороховський пояснив, як оточення людини може вплинути на її фінансове забезпечення

Фото: Олег Гороховський/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Олег Гороховський пояснив, від чого залежить заробіток людини

Фото: Олег Гороховський/Telegram, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Успіх людини та безпосередньо заробіток залежить від оточення, в якому вона перебуває. Ще зі студентських років українцям треба дбати про те, щоб налаштувати соціальні зв'язки.

Про це розповів співзасновник Monobank Олег Гороховський в інтерв’ю Раміні Есхакзай.

Він вважає, що спілкуючись із цікавими та різноплановими людьми, можна і самому стати розумнішим. Крім того, дії людини після такого спілкування можуть бути більш ефективними і більш корисними.

"Коли ти спілкуєшся з випускниками Гарварду, то в тебе одна повістка. А коли ти спілкуєшся з випускниками ПТУ – це інший порядок денний. Тобто ви обговорюєте зовсім інші речі. І коли ти обговорюєш щось важливе та цікаве, то з цього може щось вийти", – вважає Гороховський.

Як потрапити у "правильне" оточення

За словами співзасновника Monobank, формування кола спілкування починається ще зі студентських років .

"Коли ти обираєш ВНЗ для навчання, то вже там треба починати налаштовувати соціальні зв'язки", – сказав він.

Гороховський додав, що багато чого залежить і від того, куди людина працевлаштується після вишу.

"Я вважаю, якщо в тебе після ВНЗ є змога піти в якусь велику компанію і продовжувати навчатися і робити кар'єру там, то цей вибір, на мій погляд, набагато кращий, ніж відразу після студетської лави йти заробляти. Тому, що коли ти одразу починаєш займатися бізнесом, в тебе не вистачає соціальних зв'язків. І потім вже буде важче їх напрацьовувати", – вважає бізнесмен.

Він пояснив, що соціальні зв'язки легше напрацювати, працюючи над спільною ціллю в дружній атмосфері. Тож це може добре вийти, поки людина навчається.

А потрапивши на роботу людина опиняється зовсім у іншому середовищі, де є конкуренція і значно менше однодумців, ніж у студентські роки. Часом доводиться розраховувати лише на себе. А у таких умовах напрацьовувати соціальні зв'язки значно важче.

Як примножити заощадження

Економіст Олександр Охріменко пояснив, що відкладаючи гроші у валюті, українці навряд зможуть заробити на цьому. Натомість можна розглянути два дієві інструменти для збереження особистих заощаджень:

Експерт пояснив, що перший варіант підходить для тих українців, у яких є сума від 100 тисяч гривень. У такому випадку державні облігації можна придбати у будь-якому українському банку.

Крім того, кошти можна покласти на банківський депозит. В середньому українці можуть отримати з нього менший прибуток, ніж з облігацій. Однак він все одно вищий, ніж операції з валютним курсом.

Раніше ми писали про те, як правильно створити заощадження. Також ми розповідали про 5 прихованих способів знайти "вільні гроші".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі