UA RU

Шансу отримати гроші немає? Чому ПриватБанк може заблокувати платіж клієнта

Підприємці не можуть отримати гроші від клієнтів за виконану роботу, якщо раніше ПриватБанк розірвав з ними співпрацю

Фото: УНІАН

ПриватБанк блокує платежі клієнтів на ФОП-рахунки інших установ

Фото: УНІАН

Чимало українців мають відкриті ФОП-рахунки у ПриватБанку та отримують кошти за виконану роботу чи продані товари/послуги. Але якщо фінансова установа односторонньо розірвала договір про співпрацю з підприємцем, то заблокує іншим своїм клієнтам здійснення платежів на його новий рахунок.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком ViniW, розповів про дивні рішення ПриватБанку. Чоловік протягом багатьох років мав картки і рахунки в установі, регулярно сплачував податки та не проводив заборонену діяльність.

У квітні 2023 року ПриватБанк самостійно розірвав підприємницькі відносини, хоча клієнт надав за вимогою документи, декларації про доходи і сплату податків. Змирившись з рішенням, чоловік відкрив ФОП-рахунок в іншому банку. І тепер побачив, що йому не приходять платежі від клієнтів ПриватБанку.

"Мій клієнт, якого я обслуговую та який має рахунки в Приваті, хотів відправити мені гроші за виконану роботу – обслуговування комп’ютерних мереж, що вказано у призначенні. Але банк не дав здійснити платіж! Абсолютно безпідставно", – констатував автор відгуку.

У відповідь на скаргу представники фінустанови зазначили, що при розірванні ділових відношень подальша співпраця неможлива. Але ж чоловік уже давно не є клієнтом ПриватБанку, плюс співпраця відбувається не з його боку, оскільки платіж формує замовник, а рахунок отримувача відкрити в іншому банку.

Інші користувачі порталу відмітили, що подібне трапляється постійно. Тобто ПриватБанк цілеспрямовано блокує перекази, вносячи колишнього клієнта у чорний список і забороняючи іншим людям здійснювати платежі.

Як отримати власні гроші після розірвання співпраці

Нерідко трапляється, що банківські установи вирішують розірвати ділові відносини з клієнтами. Причому часто не повідомляють, що стало причиною рішення. У колишніх клієнтів залишаються кошти на рахунках, але доступ до них блокується. Щоб повернути всю суму, необхідно звернутися до банку з вимогою переказу залишків до іншої установи.

Якщо мова про ПриватБанк, то потрібно самостійно чи за допомогою представника відвідати відділення, захопивши пакет документів:

Фінансова установа зобов’язана задовільнити вимогу та здійснити переказ у короткі терміни. Якщо платіж затягнули, варто поскаржитися керівництву банку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці поскаржилися на ПриватБанк через подвійну конвертацію. Також ми повідомляли, що українці можуть отримати 1 000 грн від ПриватБанку та розповідали, як стати учасником акції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі