UA RU

Різний банківський підхід: як змінити фінансовий номер телефону

Розповідаємо, які кроки повинні виконати клієнти банків, аби вирішити проблему з номером телефону

Фото: Pixabay

Фінансовий номер телефону і банківська карта

Фото: Pixabay

Фінансовий номер необхідний українцям для здійснення грошових операцій, використання банківських послуг і сервісів, комунікації зі співробітниками установ тощо. Його підв’язують до картки і верифікують, щоб надалі підтверджувати особу клієнта. І виникає проблема у разі втрати фінансового номера чи купівлі нової SIM-карти.

Сайт Pro Гроші розповідає, що робити українцям, у яких банківська карта прив’язана до неактуального номера телефону.

Приватбанк


Змінити фінансовий номер дуже просто за допомогою Приват24, банкомату або терміналу самообслуговування. Необхідно авторизуватися на сайті банку, клікнути на значок "Аватарка", вибрати опцію "Змінити логін" і ввести новий мобільний номер.

Після натискання на кнопку "Далі" вам прийде пароль, потрібно ввести його в поле. Наступний крок верифікації – прийняти вхідний дзвінок від ПриватБанку та знову ввести код, надісланий у повідомленні. Потім необхідно зазначити реквізити картки (номер, строк дії та CVV-код) і завершити операцію.

Ще один легкий спосіб актуалізації – змінити фінансовий номер у банкоматі. Алгоритм дій такий:

Ощадбанк і monobank


Клієнтам Ощадбанку буде непросто, оскільки у них немає широкого вибору способів. У разі наявності доступу до старої SIM-карти можна самостійно прив’язати новий номер через банкомат або термінал. Якщо ж сімку втратили, доведеться прийти у відділення Ощадбанку з паспортом та ідентифікаційним кодом, аби підтвердити особу. Онлайн-актуалізація українцям недоступна.

Monobank пропонує достатньо варіантів своїм клієнтам для заміни старого фінансового номера:

Який би спосіб ви не обрали, рекомендується заздалегідь повідомити банківську установу про втрату фінансового номера чи використання нової SIM-карти. Це допоможе попередити несанкційовані операції, бо, отримавши доступ до мобільного номера, шахраї легко вкрадуть всі гроші з картки чи візьмуть кредит на чуже ім’я.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта хоче отримати обмежену банківську ліцензію. Також ми повідомляли про несподіване блокування і розповідали, чому банк може закрити рахунок клієнта.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі