UA RU

Подорожі під питанням: чи можуть українців із боргами випустити за кордон

Громадяни можуть мати проблеми із виїздом за кордон навіть, якщо не підлягають мобілізації

Фото: pexels

Через проблеми деяких українців не випустять з країни

Фото: pexels

Деякі українці через війну хочу переїхати жити за кордон. Однак їх можуть не випустити навіть, якщо вони не підлягають мобілізації. Причина для багатьох досить неочікувана – борги, але не всі, а лише деякі з них види.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Українці, які мають борги, можуть стикатися з обмеженнями на виїзд за кордон. Однак не всі вони автоматично вам забороняють покидати країну, а лише деякі з них. Обмеження можуть бути встановлені у наступних випадках:

Якщо ви хочете уникнути заборони, то виходів у даній ситуації два – сплатити заборгованість або домовитися з кредиторами про реструктуризацію боргу. Запамʼятайте, якщо ви плануєте виїхати за кордон, то варто перевірити, чи не накладені на вас якісь обмеження.

Як ФОПу перевірити, чи є в нього борги

Раніше ми розповідали про те, це насправді зробити досить просто, а сам процес займе не більше кількох хвилин. Підприємцям варто:

Після цього на екрані ви побачите рядки з кодами, що відповідають єдиному податку і єдиному соціальному внеску:

На правій стороні рядків можна побачити переплачені податки та збори, а також наявний борг і нараховані штрафи. Якщо ви бачите нулі, це означає, що у вас немає проблем із податковою службою. Підприємці можуть відразу через Електронний кабінет оплатити всі зайві суми, щоб уникнути неприємностей. Більше про це читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що робити ФОПам, які стали пенсіонерами чи отримали інвалідність. Також ми повідомляли, що ФОПів тримають під прицілом і розповідав, кого точно перевірять на використання РРО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі