UA RU

Ощадбанк пояснив, якою послугою українці не зможуть користуватися за кордоном

Клієнти телефонують на гарячу лінію, де їм радять відвідати відділення банку офлайн для вирішення питання

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Ощадбанку зробили важливе попередження

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці, які виїхали за кордон, скаржаться, що не можуть відновити доступ до додатку Ощадбанку.

Про це заявила одна із клієнток у розділі відгуків банку на спеціалізованому порталі "Мінфін".

Так, вона розповіла, що виїхала з дітьми в Швецію та втратила телефон, на якому був додаток Ощадбанку. Після цього вона зателефонувала на гарячу лінію установи.

"Попросила сьогодні працівника гарячої лінії змінити номер телефону, щоб я змогла зайти в додаток, паролі і логін у мене були записані, вона мене допитували, поки не з'ясували, що це все-таки я. Паспорт, ідентифікаційний код, дівоче прізвище моєї мами. І в результаті сказали йти в відділенні Ощадбанку, щоб я змінила номер телефону", – розповіла клієнтка.

Вона пояснила, що в Швеції немає такого відділення. А їй потрібний доступ до картки, бо туди їй приходить допомога на дитину – 864 грн щомісяця.

"Як це огидно, нічим і ні разу цей банк не допоміг. Для чого ви придумали дзвінки з закордону, коли ви нічим людям не допомагаете? Таке враження що ви залишилися в СССР. Беріть приклад з інших банків", – написала жінка.

Як це пояснюють в Ощадбанку

Менеджери банку підтвердили, що оператори справді можуть задати певний ряд питань для перевірки інформації для унеможливлення шахрайський дій в подальшому, якщо клієнт телефонує до контакт-центру з іншого номеру.

"Фінансовий номер в телефонному режимі, на жаль, немає можливості змінити, це можна буде зробити тільки у відділенні Ощадбанку", – зауважили у банку.

Клієнтці порадили знімати готівку або ж розраховуватися банківською картою в магазинах, поки у неї за кордоном немає доступу до Ощад 24/7.

Яка комісія на зняття грошей з картки Ощадбанку

Власники карт можуть знімати кошти без комісії в межах ліміту 20 тис. грн в місяць. Однак, якщо ви знімаєте понад ліміт, то комісія буде 1%.

Також ви можете сплатити комісію, якщо вам знадобиться зняти гроші з карти Ощадбанку без карти. В такому випадку комісія за використання банкомату або терміналу буде 0,5% від суми, що знімається, але не менше 5 грн.

Раніше ми пояснювали, які кредити зараз доступні для українців від банків ПриватБанк, Monobank, Ощадбанк та ПУМБ. Також ми розповідали, чи можуть в Ощадбанку оформити карту без вашого відому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі