UA RU

Курс долара знову оновився на чорному ринку. Скільки коштує валюта 25 січня

Розповідаємо, за скільки можна купити та продати іноземну валюту на чорному ринку у середу, 25 січня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс валют на чорному ринку 25 січня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

На чорному ринку курс долара показує відносну стабільність, коливання відбуваються в межах кількох копійок.

Про це свідчать дані Мінфін.

Вартість долара на чорному ринку

Станом на 25 січня 11:45 показники валюти такі:

Вартість євро на чорному ринку

Вартість євро дещо зросла та наразі становить:

Що ви обираєте для обміну валют?

Яким буде курс долара у лютому

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що протягом лютого можливі незначні короткотермінові коливання курсу долара. Однак вони будуть більш ситуативними, а не системними.

Ситуація на валютному ринку багато в чому залежатиме від ефективних рішень НБУ, що стосуватимуться розміру облікової ставки та офіційного курсу валют. За всіма ознаками, у найближчий місяць навряд чи можливий їхній перегляд, а відтак буде створене підґрунтя для збереження стабільного курсу валют.

Герман Марченко

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК"

Також, на думку експерта, на валютний курс впливатимуть:

За словами експерта, існують всі підстави вважати, що курс долара, як і протягом останніх 3 місяців, перебуватиме в межах 40-41 грн/дол. Наразі ситуація на валютному ринку знаходиться в прийнятному та прогнозованому стані.

Чи повернеться НБУ до плаваючого курсу

Директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Володимир Лепушинський пояснив, що наразі у центробанку не бачать причин для того, щоб повернутися до плаваючого курсу. Таке повернення не пов'язане з жодними календарними датами. Вся справа в передумовах.

В НБУ переконані, що в умовах суттєвого дефіциту держбюджету фіксація курсу має більше переваг з огляду на те, що вона дозволяє зберігати ситуацію контрольованою. При цьому важливо не проґавити момент, коли ситуація докорінно зміниться, і фіксований обмінний курс буде більше шкодити, а дисбаланси почнуть накопичуватися.

Раніше ми розповідали, що буде з валютою до кінця січня. Також ми писали, що в Україні з'явилися доларові банкноти з мітками. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі