UA RU

Курс долара вже не зупинити? Як змінилися показники на чорному ринку 11 січня

Сказати точно про те, яким буде курс долара в майбутньому, неможливо, стверджує експерт

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Показники дивують українців

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара та євро й досі дивує українців. З початку повномасштабного вторгнення він зазнав чимало змін — від різкого здорожчання до поступового спаду. Такі "гойдалки" помітні й сьогодні.

Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Який курс долара на чорному ринку

Станом на 13:07 такі показники:

Який курс євро на чорному ринку

Дана валюта за добу майже не змінила своїх показників:

Чого чекати від курсу

Раніше ми писали, що директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко у коментарі сайту Pro Гроші розповів, що до кінця січня 2023 року суттєвих змін на валютному ринку не буде. Можливе лише незначне коливання в діапазоні 40-41 гривні за долар.

Чому варто чекати стабільності до кінця місяця:

Сказати точно про те, яким буде курс долара, можна лише на короткочасний період. Його зміни на довгий час було важко точно спрогнозувати навіть у мирний час. На ситуацію на валютному ринку у 2023 році впливатиме перебіг бойових дій на фронті та результативність Збройних сил України.

За словами експерта, на курс долара також впливатиме розвиток фінсектору і зокрема банків. Це стосується як розвитку іпотечних програм, депозитів, а також розвитку нових банківських продуктів.

Долар втратив свою цінність?

Іноді в українців можуть не приймати певну валюту у банках. Все через наявність пошкоджень. Ви можете спробувати здати її в касу банківської установи на інкасо. Банкноти можна здати, якщо вони:

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому курс НБУ не відповідає реальності. Також ми розповідали, як вигідно зберігати валютні заощадження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі