UA RU

Тиша на ринку зернових? Чи вдасться заробити на агрокультурах 1 листопада

Розповідаємо, чи розпочалися якісь зміни на аграрному ринку України у перший день листопада

Фото: Unsplash

За скільки можна придбати тонну кукурудзи 1 лмстопада

Фото: Unsplash

Кукурудза на аграрному ринку в Україні є однією з найбільш популярних сільськогосподарських культур. Завдяки географічному розташуванню наша країна отримала сприятливі умови для вирощування цієї популярної рослини у промислових масштабах.

Редакція сайту Pro Гроші вирішила розповісти, скільки коштує тонна кукурудзи станом на 1 листопада та від чого залежать ціни.

Як формуються ціни на кукурудзу

Ціни змінюються під впливом різноманітних факторів. Це:

Скільки коштує кукурудза 1 листопада

Як свідчать дані на профільному порталі Tripoli.land, у перший день листопада одну тонну кукурудзи можна придбати, у середньому, за 4 103 гривні. Ця ціна є найвищою за останні сім днів.

Скільки коштує тонна кукурудзи 1 листопада
Фото: Tripoli.land

До слова, в останній день жовтня тонна культури торгувалася на рівні 4 063 гривні. А у період з 28 числа вартість кукурудзи залишалася сталою — 4 003 гривні.

Скільки коштують інші культури

Станом на зараз ціни на зернові є наступними:

В Україні вирішили побороти тіньовий ринок зерна

Існування тіньового ринку зерна завдає чималих збитків не тільки державі, а й аграріям, які хочуть працювати чесно та отримувати гроші за свою працю. Тому у Верховній Раді з'явився законопроєкт №10169, у якому пропонують розширити підстави для відмови у митному оформленні експорту зерна.

Як пояснив народний депутат Ярослав Железняк, на ринок зерна вкрай негативно впливають:

Народний обранець зазначив, що влада та бізнес спільно працюватимуть над тим, аби аграрний ринок став прозорим та чесним.

Яким буде експорт зерна у 2023 році

Раніше у Мінагро повідомляли, що рівень цьогорічного врожаю перевищить тогорічні показники на 10% та становитиме 79 мільйонів тонн. Водночас для внутрішнього споживання Україні потрібно 25% від загального обсягу, а решту зернових можна віддати на експорт.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, хороший урожай означає, що Україні вдасться зберегти стратегічне значення гаранта глобальної продовольчої безпеки.

Нещодавно ми писали, як змінювалися ціни на ринку зерна у жовтня. Також ми писали, з яких причин подорожчає пшениця вже незабаром.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі