UA RU

Польща змінила правила депортації: у яких випадках українцям доведеться покинути країну

Розповідаємо, які саме зміни відбулися та за порушення яких правил українців можуть депортувати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям у Польщі потрібно дотримуватися певних правил

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

7 квітня 2023 року Польща внесла певні зміни до Закону про іноземців щодо нелегального проживання та процедури їх депортації до країн, громадянами яких вони являються.

Про це повідомляє Міграційна платформа EWL.

Загалом йдеться про такі зміни:

Що це означає для українців у Польщі

Звичайно, що такі зміни стосуються й українців, але допоки в Україні триває війна, цей Закон не може застосовуватися щодо громадян нашої країни.

Проте, після закінчення війни українці, які порушуватимуть правила перебування у Польщі та матимуть рішення про депортацію, змушені будуть залишити країну.

За порушення яких правил можуть депортувати

Що потрібно для того, аби отримувати польську пенсію

Насамперед необхідно відповідати конкретним критеріям. Потрібно мати останнє місце роботи (до настання пенсійного віку) у Польщі та бути офіційно працевлаштованим.

Також потрібно зважати на вік та наявний страховий стаж. Жінки можуть вийти на пенсію в 60 років, чоловіки – в 65 років, мінімальний стаж повинен становити 20 і 25 років відповідно.

Не варто забувати про ще один критерій – постійне місце проживання у Польщі. Мінімальна сума виплат становить 1 445,48 злотих на місяць (близько 12 400 гривень).

Раніше ми розповідали, яку українську продукцію дозволять ввозити до Польщі. Також ми писали, що деякі українці по-новому перетинатимуть кордон із Польщею. Більше про життя українців за кордоном читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі