UA RU

Обережно, небезпека: як розпізнати неякісний товар у супермаркеті

Експертка розповіла, чим допоможуть стікери на товарі під час перевірки його на якість

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Як стікери допоможуть перевірити якість товару

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Часто в супермаркетах зустрічаються небезпечні для здоров’я людини продукти – це може бути ковбаса, молочна продукція, м’ясо тощо. Існує кілька способів для розпізнання неякісних товарів, один із них – відклеювання стікерів.

У тому випадку, якщо споживач бачить багато переклеєних стікерів на товарі, їх можна обережно відклеїти та подивитися, яка саме дата вказана на першому стікері, розповіла в коментарі Обозревателю голова правління асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова.

"Якщо ми бачимо велику кількість наклеєних стікерів, а таке часто магазини роблять для перепродовження терміну придатності продукту, то рекомендую їх спробувати акуратно відклеїти й подивитися, що написано на першому стікері. Тобто це, імовірно, буде правильна інформація", – зазначила експертка.

На що ще варто звертати увагу

Також споживач, коли робить покупки, може дивитися на термін придатності, умови температурного режиму, в яких зберігаються продукти.

"Наприклад, якщо масло не в морозилці, то вже є питання. По суті, через таке порушення умов зберігання у цього продукту зменшується термін придатності", – пояснює Куликова.

Однак, найголовніша порада, аби захистити себе, купуючи продукцію — обирати її у торгових мережах чи перевірених магазинах. Також експертка радить купувати продукти у великих мережах, які не були помічені в гучних скандалах щодо якості.

Чи вплинула війна на вашу роботу?

В Україну потрапила небезпечна курятина

Раніше ми писали про те, що з сусідньої Польщі завезли дуже небезпечну для здоров’я людини курятину – в м’ясі виявили сальмонелу. Повідомлення про небезпечний продукт надійшло через систему RASFF.

Що виявили в курятині

У курячих четвертинах виявили бактерію Salmonella enterica ser. Enteritidis. Під час перевірки продукції сальмонелу знайшли у двох із п'яти зразків.

Виробник продукції – Cedrob SA Трейдер – AMP Logistyka Sp. z o.o., а отримувач – ТОВ "Візія Трейд" у Черкасах. У відомстві попередили реалізаторів товарів, що у разі виявлення небезпечної куртини їм варто повідомити відповідні органи.

Чим небезпечна дана бактерія

Більшість сальмонел, включно зі згаданим видом, патогенні як для людини, так і для тварин і птахів. Бактерії є збудниками сальмонельозу. Більшість випадків цього захворювання протікає у легкій формі, проте іноді сальмонельоз може становити загрозу для життя.

Які симптоми характерні для хвороби

Раніше ми писали про те, які продукти небезпечно купувати на святковий стіл та чому. Також сайт Pro Гроші розповідав, де категорично не можна купувати червону ікру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі