UA RU

Золотий манікюр: скільки заробляють майстри в Україні – інтерв'ю

Майстриня манікюру розповіла про свій шлях у цій сфері діяльності та скільки вона заробляє, займаючись улюбленою справою

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Якщо майстри манікюру добросовісно виконують свою роботу, то у них завжди будуть клієнти та заробіток

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Якщо раніше люди часто роздивлялися професію майстра манікюру як додатковий спосіб заробітку, то зараз це вже є основним джерелом доходу. Кожен майстер індивідуально встановлює вартість своїх послуг, але є одне, що їх об'єднує – це відповідальність та якість виконаної роботи.

Про свій шлях до майстрині манікюру журналісту Pro Гроші розповіла Олена з міста Дніпро, яка вже понад 7 років робить жінок трохи щасливішими.

Як ви зрозуміли, що хочете бути майстринею манікюру?


Насправді це сталося дуже несподівано для мене, адже я ніколи навіть не задумувалася над тим, що хочу працювати у б'юті-сфері. Навчаючись в університеті на факультеті міжнародного права я паралельно працювала офіціанткою в одному із закладів у Дніпрі та гадала, що точно працюватиму за фахом.

Але одного разу сталася ситуація, яка повністю перевернула мій світ. До мене в гості прийшла подружка, поки ми спілкувалися, я вирішила трохи привести свої нігті до ладу, пройшло кілька годин і я за розмовою навіть не зрозуміла, що почала робити так званий "домашній" манікюр своїй подружці. Саме тоді я вже точно зрозуміла, що хочу дарувати дівчаткам насолоду.

Наступного дня я почала збирати гроші на курси манікюру, я дуже хотіла знайти майстра, який допоможе мені професіонально розвити свої навички. Десь через пів року я вже перебувала на навчанні та чекала моменту, коли буду приймати своїх перших клієнтів.

Вже понад 7 років я роблю дівчатам манікюр, використовуючи різноманітні техніки та дизайни, й найголовніше, що я досі отримую кайф від своєї роботи. Записатися до мене зараз дуже складно, мої клієнти приходять на процедуру та одразу записуються на наступний місяць, адже місць потім може просто не вистачити.

Чому ви вирішили працювати дома, а не в студії?


Мені багато разів пропонували орендувати місце в різних студіях та салонах, в соціальних мережах щомісяця було понад 50 повідомлень з подібними пропозиціями. Але дім – це моя зона комфорту, з якої я не хочу виходити. У мене вдома є окрема кімната, яку я облаштувала конкретно під проведення цієї процедури. Можна навіть сказати, що це і є свого роду студія.

Також важливим фактором була оренда місця, в мене був фіксований прайс, який я не прагнула змінювати до тих пір, поки не здорожчають матеріали, це була моя стратегія. Я розуміла, що багато дівчат можуть просто знайти іншого майстра, якщо я підійму ціну майже у 2 рази.

Робота майстра манікюру
Фото: Pexels

Скільки коштувало розпочати цю справу?


Оскільки я шукала професіонала для свого навчання, то курси на той момент мені обійшлися приблизно у 6 000 гривень з урахуванням використаного матеріалу. Звичайно, що були й додаткові курси для підвищення кваліфікації тощо.

Щоб розпочати цю справу, мені потрібно було купити все необхідне — лампу, різноманітні інструменти та все, що потрібно для їх обробки, лаки, набір пензликів та багато інших дрібничок. Звичайно, що все це я купувала поступово, але загалом, для впевненого старту та вже певної бази клієнтів, я витратила десь близько 40 000 гривень.

Мені не було шкода цих грошей, адже я знала, що мій вклад в цю справу обов'язково повернеться. Зараз я можу з впевненістю сказати, що мій заробіток повністю задовольняє мене та мою родину.

Скільки зараз заробляє кваліфікований майстер манікюру?


Дивіться, кожен майстер індивідуально оцінює свою працю, я не можу точно сказати, скільки повинен коштувати манікюр в Україні, адже все також залежить й від матеріалів, які використовуються. Якщо говорити про свій прайс, то в мене він становить 350 гривень за однотонне покриття, у процедуру входить:

Щодо дизайну, то кожен ніготь оплачується додатково по 10 гривень.

Я працюю в середньому 20 днів на місяць та намагаюся приймати десь 6-7 дівчат в день. Тобто виходить, що я заробляю в середньому приблизно 50 000 гривень на місяць. Але, знову ж таки, потрібно постійно оновлювати матеріали, щось купувати нове та розбавляти асортимент кольорів.

Як часто ви купуєте матеріали та яку суму зазвичай витрачаєте?


Я самостійно веду облік своїх матеріалів, наприклад, на одну полицю виставляю нові лаки, а на іншу – ті, що скоро закінчаться. Я регулярно купую пилки, оскільки я турбуюсь про своїх клієнтів та використовую одноразові пилки. Раз на 4-5 місяців я оновлюю лампу. Загалом я щомісяця купую щось нове та витрачаю в середньому 10 000-15 000 гривень на матеріали.

Робота майстра манікюру
Фото: Pexels

Я можу сказати одне: якщо ви не любите справу, яку робите, то й заробітку чекати не варто.

Раніше ми розповідали, як відкривається бізнес в умовах війни. Також ми писали, які сфери є та будуть прибутковими в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі