UA RU

єВідновлення для бізнесу: що це означає та хто може долучитися до програми

Представники бізнесу, які займаються продажем будівельних матеріалів та наданням послуг з ремонту житла, тепер можуть надавати свої послуги в рамках програми державної допомоги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З 5 червня у представників бізнесу з'явилася можливість долучитися до "єВідновлення"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На початку травня в Україні запрацювала програма "єВідновлення" в рамках якої громадяни можуть подати заявку на отримання компенсації за пошкоджене житло внаслідок бойових дій. Проте вже 5 червня 2023 року до програми можуть долучитися й представники бізнесу, які займаються продажем будівельних матеріалів та наданням послуг з ремонту житла.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Що це означає?

Бізнес, який хоче долучитися до програми "єВідновлення" не розраховуватиме на виплату компенсації, а надаватиме свої послуги українцям, які цього потребують. Таким чином громадяни, чиє житло пошкоджене внаслідок бойових дій, зможуть самостійно обирати представлених підрядників в рамках програми.

Зазначається, що для того, аби стати учасником програми державної допомоги, бізнес має працювати за такими MCC-кодами продавця:

Як бізнес може стати учасником програми "єВідновлення"?

Для цього уповноважена особа компанії має заповнити заявку на порталі "Дія" виконавши такі кроки:

Зазначається, що такі заяви розглядають протягом одного робочого дня, однак представники бізнесу можуть самостійно відстежувати статус заяви в особистому кабінеті на порталі "Дія". Повідомлення про приєднання до програми "єВідновлення" прийде на електронну пошту, зазначену уповноваженою особою компанії.

Хто має право на отримання компенсації за пошкоджене житло та скільки виплачуватимуть?

Компенсацію можуть отримати українці, чиє житло:

Відомо, що максимальний розмір такої компенсації становить 200 000 гривень, проте сума виплат визначатиметься в індивідуальному порядку спеціальною комісією. Витратити ці кошти можна буде витратити протягом 12 місяців на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми "єВідновлення".

Раніше ми розповідали, що треба знати про другий етап виплат компенсацій за знищене житло. Також ми писали, як розраховуватиметься розмір допомоги в рамках програми "єВідновлення".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі