UA RU

Як стати ФОПом у 2024 році: повний гід по реєстрації

Після кількох кроків ви зможете без проблем стати легальним підприємцем

Фото: pexels

В Україні можна відкрити ФОП

Фото: pexels

Чимало українців вирішили відкрити свою справу. Однак для цього також варто зареєструвати свій ФОП, аби офіційно працювати й надалі. Зробити це можна у кілька способів.

Про це пише сайт Факти ICTV.

Як відкрити ФОП в Україні у 2024 році

Якщо ви хочете зробити це офлайн, то можна звернутись до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання. Вам треба мати:

Ваша заява може розглядатися протягом доби, а потім ви вже отримаєте виписку з Єдиного державного реєстру.Також вона буде доступна на порталі "Дія".

Окрім ЦНАПу, для реєстрації ФОП можна звернутися до акредитованого державного реєстратора – процедура та пакет документів аналогічні.

На що звернути увагу при реєстрації ФОПу

Важливо, що стати підприємцями можуть лише ті, кому виповнилось 16 років. Зробити це можна за місцем прописки чи за офіційно зареєстрованим місцем проживання. Якщо ви ВПО, то вам буде достатньо лише попередньо отримати документ про тимчасову реєстрацію у Державній міграційній службі України.

Також для відкриття ФОП необхідно:

Якщо документи подаються на папері, то основний КВЕД буде тим, що зазначений першим у списку. Податкове законодавство дозволяє займатися бізнесом у різних сферах одночасно, тому кількість КВЕД, які можна зареєструвати, не має обмежень.

Після цих кроків ви зможете без проблем створити ФОП в Україні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що робити підприємцю після закриття ФОП. Також ми повідомляли про штрафи для ФОП 2 групи у 2024 році та розповідали, за що можуть покарати підприємців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі