UA RU

Як переселенцям отримати довідку ВПО через "Дію" – покрокова інструкція

Після оформлення ви зможете знайти свій документ в мобільному додатку

Колаж: Pro Гроші

Довідка переселенця потрібна для кількох випадків

Колаж: Pro Гроші

Чимало людей були змушені покинути свій дім і переїхати в межах України через повномасштабне вторгнення Росії. Відтепер, щоб відкрити банківський рахунок чи сплатити податки таким людям необхідно підтвердити свій статус переселенця.

Розповімо, як оформити статус переселенця в "Дії".

Для того, щоб одержати довідку ВПО у "Дії", вам потрібно перейти у розділ "Послуги". Там ви побачите кнопку "Отримати статус ВПО". Натискайте її, щоб подати заяву.

Після цього необхідно вказати деякі ваші дані, а саме:

Коли ви виконаєте всі дії, то залишається лише чекати. Упродовж кількох днів довідка ВПО має з’явитися у застосунку "Дії".

Чому додаток видає помилку?

Іноді під час оформлення статусу переселенця через "Дію" програма видає помилку. Все через те, що в цей самий момент велика кількість користувачів намагається зайти одночасно в додаток. Тому відбувається перевантаження системи.

Для вирішення цієї проблеми вам потрібно почекати і повторити спробу через деякий час.

Де буде знаходитися довідка

Після оформлення ви зможете знайти свою довідку у додатку "Дія", якщо наявні всі відомості у відповідних реєстрах. Вона відображатиметься, як і будь-який інший документ у застосунку – паспорт, водійські права тощо.

Якщо довідка не підтягується в застосунку, то вам слід звернутися до органів соцзахисту за місцем проживання для вирішення проблеми.

Для чого ще потрібна довідка?

Довідка переселенця потрібна для:

Де ще можна отримати довідку ВПО?

Довідку про статус переселенця можна отримати також:

Вам необхідно буде подати заяву на одержання довідки особисто чи за допомогою законного представника. Цю послугу надають безкоштовно.

Раніше ми писали, що в Україні оновили список громад для виплат допомоги переселенцям. Також сайт Pro Гроші розповідав, що переселенці можуть оформити та отримати грошову допомогу прямо на вокзалі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі