UA RU

Вічна боротьба Mcdonald's і KFC: скільки коштують найдорожчі бургери і де смачніше

Ми зібрали відгуки українців про найдорожчі бургери в обох закладах і з’ясували, чи коштують вони своїх грошей

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Найдорожчі бургери в Mcdonald's та KFC

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні працюють дві світові компанії з виготовлення і продажу бургерів – Mcdonald's та KFC. Між ними давно йде неофіційне протистояння: в кого їжа смачніша за свою ціну. Поціновувачів вистачає в обох брендів, хоча KFC більше позиціонує себе як виробник страв із курятини.

Сайт Pro Гроші розповідає, за які гроші продають найдорожчі бургери в Mcdonalds та KFC, і що про них думають пересічні українці.

Дабл Роял Чізбургер від Mcdonald's

Це позиція, що коштує в закладі 182 грн. Дабл Роял Чізбургер важить 245 г, містить 749 ккал і складається із двох половинок булочки з пшеничного борошна, двох круглих біфштексів з натуральної яловичини, двох скибок сиру "Чедер", двох шматочків огірків і свіжої цибулі. Все це заправлене гірчицею та кетчупом. При замовлені Дабл Роял Чізбургера його подають у фірмовій коробці.

Дабл Роял Чізбургер
Фото: Mcdonalds

Українці, які не пошкодували майже двох сотень гривень на один бургер, зауважують, що це далеко не найсмачніша їжа в Mcdonald's. Попри велику ціну булочки зазвичай досить сухі через нестачу соусів. Плюс для двох величезних біфштексів мало супутньої начинки: огірків і цибулі.

Водночас Дабл Роял Чізбургер сильно смакує людям, які люблять концентрований смак м’яса. Адже шматки біфштексу дійсно великі та значно перевищують розміри булки.

Розміри Дабл Роял Чізбургера
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Чимало скарг пов’язано не зі смаком, а з обслуговуванням в закладі. Люди пишуть відгуки про неуважність персоналу, який забуває класти начинку чи видає замість Дабл Роял звичайний Роял Чізбургер, що коштує набагато дешевше.

"Люди, які працюють на збірці: я був у Маку 5 разів, і 2 рази мені не поклали огірки в Дабл Роял. Також буває, що збирають бургер на "тяп-ляп", оскільки котлети ліворуч, булка праворуч, сир збоку, просто жах!", – написав Сергій.

Інша відвідувачка закладу Олена зауважила, що часто плутають замовлення і присилають не те:

"Думала, може це один раз так, але з кожним разом все повторювалося. Сьогодні зробили замовлення і нам замість Дабл Роял поклали Біг Мак. Наша помилка, що відразу не перевірили".

На бургери в Mcdonald's українські блогери часто знімають огляди, висловлюючи думку про якість та відповідність ціни. Наприклад, Олексій Дурнєв на своєму YouTube-каналі зауважив, що краще не переплачувати за Дабл і купити дешевший Роял Чізбургер, який водночас набагато смачніший, соковитіший та охайніший. Але зробив ремарку, що м'яса дійсно багато і це напрочуд добре.

Олексій Дурнєв про Дабл Роял Чізбургер
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Тауер Бургер від KFC

Заклад славиться курячим м’ясом у паніровці, тож не дивно, що додає в бургери не традиційні котлети. Тауер Бургер коштує в KFC 130 грн і складається з філе в оригінальній паніровці, салату Айсберг, картопляного хешбрауну (оладка), скибок сиру та булочки з майонезом і кетчупом.

Така їжа смакуватиме не всім. Головна проблема цього бургеру – курка сама по собі дуже суха та потребує додаткового соусу. А того кетчупу, що наявний на булці, недостатньо для м’якості. Водночас розміри страви вражають, і нею можна наїстися більше, ніж Дабл Роял Чізбургером від Mcdonald's. А різниця у вартості – 50 грн.

Тауер Бургер від KFC
Фото: KFC-Ukraine

Українці також розділилися на два табори: комусь Тауер Бургер здається незрозумілим поєднанням філе у паніровці з картопляною оладкою і хлібом. Цій збірці не вистачає соковитості, тож більшість людей витягують курку та їдять окремо.

"Є заклади, в які хочеться повернутися знову. От це не про KFC. Бургери не смачні. Булки як з хлібного магазину, з курки стікає жир, сир без смаку, розляпаний... Замовлення чекали 40 хвилин", – розповіла відвідувачка Ольга.

Але частині українців Тауер смакує краще. Особливо якщо замовити додатковий соус і макати в нього куряче філе. Постійний відвідувач закладу Володимир зазначив:

"В Макдональдс постійно експериментують зі смаками, але не можуть створити нічого кращого за Біг Мак або звичайний чізбургер. І ціни там набагато вищі. Тоді як KFC ще не розчаровував мене. Його Тауер Бургер неймовірно смачний і ситний, я постійно його замовляю, коли дуже голодний. Бо ним одним можна вдосталь наїстися і ще залишаться гроші на напій".

Найдорожчий гамбургер у світі

Раніше ми розповідали, що це звання заслужено носить позиція в ресторані Drury Beer Garden (Філадельфія). Там відвідувачам готують гамбургер під назвою "Золотий стандарт" з такою начинкою:

Звісно, коштує така гастрономічна насолода немало. Страва обійдеться у 700 доларів, тобто в понад 25 000 грн. Дозволити собі найдорожчий у світі бургер можуть лише люди, які не звикли економити на їжі та мають змогу викинути за раз майже подвійну середню заробітну плату в Україні.

Раніше сайт Pro Гроші писав про найдорожчі ресторани світу та розповідав, що українці можуть собі дозволити за середню зарплату. Також ми повідомляли, які ціни на обід в найбільш чудернацьких закладах харчування світу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі