UA RU

Укрпошта готує нововведення для клієнтів – що зміниться з 1 липня

Компанія поступово запроваджує стратегічний план розвитку для удосконалення і покращення сервісів Укрпошти

Фото: ЦТС, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта змінить графік роботи з 1 липня

Фото: ЦТС, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта планує повернути стандартні графіки роботи відділень з 1 липня. Це необхідно для максимальної стандартизації графіків, як було до початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомила пресслужба на офіційному сайті.

Через війну компанія була змушена підлаштовуватися під виклики та потреби клієнтів. Тож чимало відділень закрилося, перейшло на короткий робочий день. У віддалених місцевостях могли працювати всього два дні на тиждень замість п’яти. Але з 1 липня компанія хоче змінити підхід до організації, аби графіки були передбаченими та зручними для всіх клієнтів.

"Відтепер відділення працюватимуть максимально можливий час та будуть відкриті у вихідні дні. Зокрема у торгових центрах і на територіях ринків вони функціонуватимуть згідно з графіком роботи конкретного торговельного центру або ринку", – йдеться у повідомленні Укрпошти.

Що стосується сільських стаціонарних відділень, там клієнти зможуть користуватися послугами не два дні на тиждень, а п’ять. Водночас бажано перед відвідуванням перевірити оновлений графік на офіційному сайті компанії, в мобільному додатку, чат-боті чи за телефоном контакт-центру 0 800 300 545.

Укрпошта попередила, що зміни будуть не остаточні. Тобто їх можуть корегувати відповідно до потреб зрозумілості та передбачуваності для споживачів.

Чому стратегічний план розвитку викликає сумніви

Впроваджені зміни є частиною стратегічного плану розвитку Укрпошти. Він спрямований на удосконалення якості та сервісу поштового оператора. Водночас не всіх задоволені кроками в межах цього плану. Зокрема стало відомо, що компанія планує масове звільнення листонош.

Йдеться про населені пункти, розташовані в гірській місцевості. За словами голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойко, під скорочення підпадають співробітники з 51-го села в Усть-Путильській, Путильській, Селятинській та Конятинській громадах.

На думку очільника облради, під час війни недоцільно звільняти велику кількість працівників, особливо тих, хто може дістатися до важкодоступних локацій у горах, куди не доїжджають пересувні відділення Укрпошти.

Плюс листоноші розносять пошту, пенсії та квитанції по 12 годин на день соціально незахищеним верствам населення. І є несправедливим подібне ставлення до них, зауважив Олексій Бойко. Він направив генеральному директору Ігорю Смілянському листа з проханням відкласти чи переглянути стратегію розвитку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці можуть тижнями чекати посилок і розповідали, що відомо про затримки на Укрпошті. Також ми повідомляли, що Укрпошта змінює програму обміну старих ламп на LED.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі