UA RU

Найдорожчі квитки у кіно – скільки коштують і за що такі гроші (фото)

Поки в Україні середня ціна за білет у кінотеатр коштує 100-120 грн, в деяких країнах вартість може бути в 10 разів дорожчою

Фото: Pexels, Cinema Treasures. Колаж: Pro Гроші

Ціна на білети в найдорожчих кінотеатрах світу

Фото: Pexels, Cinema Treasures. Колаж: Pro Гроші

У світі ціни на перегляд фільмів у кіно значно відрізняються залежно від місця, часу та додаткових послуг, що надаються. Наприклад, в деяких преміум-кінотеатрах або на спеціальних показах вартість білетів набагато вища, ніж у звичайних закладах. Також існують місця, де мінімальна ціна відвідування – 30 доларів (1 100 грн) і більше, тоді як в Україні середній показник приблизно 4 долари (146 грн).

Сайт Pro Гроші розповідає, в яких кінотеатрах світу білети коштують найдорожче та що можна отримати за такі гроші.

The Electric Cinema

Вважається одним з найстаріших кінотеатрів у Великій Британії та може похвалитися багатою історією. Його відкрили у 1910 році як заклад з великим екраном і незвичайним інтер'єром. Родзинка The Electric Cinema – королівський декор і тепле освітлення в інтимній та спокійній обстановці. Замість сидінь – комфортні крісла, дивани і навіть ліжка для тих, хто бажає додаткового розслаблення під час перегляду фільму.

Розкіш, звичайно, має свою ціну. Стандартний квиток коштує приблизно 25 фунтів (1 177 грн), за крісло – 40 фунтів (1 840 грн), за диван – 50 доларів (2 355 грн).

Кінотеатр The Electric Cinema
Фото: Electric Cinema

Cine de Chef

Заклад в Сеулі, що поєднує перегляд фільмів з ресторанною їжею. Є всього 30 місць у кінозалі, що робить кожен похід ексклюзивним. А ті щасливчики, які придбають квитки, зможуть також насолодитися стравами східної кухні. Вартість білету включає паркування автомобіля працівником, користування VIP-ліфтом і супровід. Найнижча ціна – 60 доларів (2 199 грн), але у вихідні та в період завантаженості може зрости до 88 доларів (3 226 грн). Звісно, за найкращі місця доведеться віддати більше.

Кінотеатр Cine de Chef
Фото: Cine de Chef

Paragon Cineplex

Кінотеатр у центрі Бангкока з вигляду може здатися не тим місцем, яке виснажить ваш банківський рахунок заради перегляду фільму. Але ціни там вражають. За мінімальний тариф – 24 долари (879 грн) – відвідувачі отримають розкладне крісло, напій, закуски та безплатний масаж ніг. Тоді як за 90 доларів (3 299 грн) їм запропонують на вибір напій з широкого асортименту вишуканих вин і віскі, низку закусок (млинці та десерти), відпочинок на ліжку.

Кінотеатр Paragon Cineplex
Фото: Major Cineplex

Orange Club

За інтер’єром і послугами більше схожий на приватний клуб, ніж кінотеатр. Заклад розташований у Пекіні та надає доступ до трьох зал з індивідуальним дизайном на 30 місць кожна: Orange Garden, Pink Sky і Black Room. Всі елементи оздоблення витримані в послідовному чорному, помаранчевому та рожевому кольорах, виготовлені з високоякісних матеріалів. Відвідувачі матимуть змогу розслаблено дивитися фільм на дивані з подушками і ковдрою, смакувати закуски і пити смачні коктейлі. Все це турботливо подають офіціанти.

Однак, як у будь-якому приватному клубі, за членство доводиться чимало платити. В Orange Club ціни починаються від 150 доларів (5 498 грн).

Кінотеатр Orange Club
Фото: Cinema Treasures

Secret Cinema

Це не кінотеатр у традиційному розумінні, а місце, де організовують незвичайні кінематографічні події. Досвід із повним зануренням, у якому відвідувачі одягаються в костюми з фільму та поглиблюються в його світ завдяки відповідній атмосфері, декораціям, акторам і взаємодії з оточенням.

Суть Secret Cinema у тому, що на основі певного кіно відтворюється деталізована сцена, яка відображає вигаданий всесвіт фільму. Глядачі можуть приймати активну участь, взаємодіяти з персонажами і впливати на події, подібно до того, як це робить головний герой. Опісля всі дружно дивляться кіно.

Звісно, подібний досвід коштує немало. Найдешевший квиток був на "Мулен Руж" і обходився відвідувачам у 66 доларів (2 419 грн), а найдорожчий досяг запаморочливих 230 доларів (8 431 грн).

Кінотеатр Secret Cinema
Фото: Secret Cinema

Елітні кінотеатри України

Традиційно квитки на фільми коштують в Україні 100-150 грн. Але в деяких місцях ціни можуть сягати кількох сотень, що пояснюється широким вибором форматів (2D, 3D та IMAX), VIP-залами і додатковими послугами. Наприклад, до переліку дорогих входить Multiplex, де на конкретні стрічки білети можуть коштувати до 700 грн. Всі заклади оснащені сучасними проєкторами та звуковими системами, що надає яскраву картинку та якісний звук.

Ще одна недешева мережа – "Планета Кіно". Кінотеатри мають великі екрани, високоякісний звук і використовують передові технології, такі як IMAX, 3D тощо. Відвідувачі регулярно можуть подивитися на вибір і голлівудський блокбастер, і незалежну стрічку. Фільми показують за 180 грн (звичайні місця) та 280 грн (VIP-місця).

Раніше сайт Pro Гроші писав, який фільм отримали глядачі за 145 млн доларів і чи коштує він цього. Також ми повідомляли, що рожевий колір захопив цей тиждень і розповідали, в чому феномен промокампанії фільму "Барбі".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі