UA RU

Гроші олігарха не врятували: в яких умовах опинився Коломойський та чому він не може вийти з ізолятора

Попри великі статки, які нараховувалися у українського олігарха, він не має можливості вийти під заставу з ізолятора СБУ

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Коломойский знаходиться в ізоляторі СБУ та не може вийти під заставу

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Нещодавно українському бізнесмену Ігорю Коломойському оголосили підозру за легалізацію отриманого шахрайським шляхом майна. Тепер олігарх перебуває у камері ізолятора тимчасового тримання Служби безпеки України й умови там доволі скромні. Найцікавіше, що Коломойський не може внести власні кошти як заставу, адже вони повинні мати легальне походження.

Про це пише видання Liga.net із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

В якій камері перебуває український бізнесмен

Як пояснили в правоохоронних органах, Ігор Коломойський зараз знаходиться один у невеличкій камері зі скромними умовами. Перед цим він пройшов санітарну обробку, як це передбачено для інших утримуваних в ізоляторі.

"Сьогодні Коломойський перебуває у невеличкій, хоч і чистій камері Ізолятора тимчасового тримання СБУ. Один, без телевізора, інтернету та телефона", – зазначили в коментарі виданню.

Співрозмовник з правоохоронних органів пояснив, що якби підозру Ігорю Коломойському вручило Національне антикорупційне бюро України, а не СБУ, то бізнесмена б помістили в слідчий ізолятор Мін'юсту (більш відомий як Лук’янівське СІЗО). А там умови для утримання вже більш комфортніші.

"На Лук’янівці за гроші офіційно можна купити собі окрему камеру з усіма вигодами, а за хабар навіть пронести телефон", – каже він.

Коломойський не може внести за себе заставу

Для того, аби внести кошти як заставу, вони повинні мати повністю легальне походження, тому український олігарх зараз стикається з певними проблемами. Навіть під час першого судового засідання, коли була передбачена застава у розмірі 509 млн гривень, адвокат Ігоря Коломойського заявив, що вносити він її не збирається. Пізніше розмір застави суттєво змінився та наразі він становить майже 3,9 млрд гривень.

Здавалося б, що зі статками, які на початку вересня становили 835 млн доларів, українському олігарху нічого б не завадило внести заставу, яка трохи перевищує 100 млн доларів. Але знову ж таки, у цих грошей має бути легальне походження.

"Офіційно Коломойський не дуже заможний. Хто вам сказав, що в нього є такі легальні кошти? З іншого боку кошти на заставу Коломойському могли б надати його партнери, але й вони з цим не поспішають", – пояснив співрозмовник в СБУ.

Яку підозру отримав український олігарх

Нещодавно Коломойському було повідомлено про додаткову підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

У період з 2013 по 2014 роки бізнесмен незаконно заволодів 5,8 млрд гривень, створивши злочинне угруповання куди входили працівники банку, в якому сам Коломойський був засновником та акціонером.

Раніше ми розповідали, що відомо про скандальне життя Ігоря Коломойського. Також ми писали, що СБУ знову прийшла до будинку Шуфрича з обшуками.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі